Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Kiszivárgott Lionel Messi őrületes szerződése

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

A sporttörténelem legnagyobb kontraktusáról beszélhetünk, aminek több részlete is kiszivárgott, melyről először a spanyol sajtóban számoltak be.

Az ESPN arról ír, hogy az El Mundo állítása szerint megszerezte Messi barcelonai szerződésének egy példányát, és az abban lévő számok megerősítik, hogy a sporttörténelem legnagyobb kontraktusáról van szó.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

A leírtak szerint Messi a négy szezon alatt maximum 555,237,619 eurót keresne, ha a feltételek teljesülnek a szerződésben leírtak szerint. Ez összesen így több mint félmilliárd eurót jelent az argentin klasszis számára.

A kontraktusról még 2017 novemberében állapodtak meg, ami idén június 30-án jár le. Ha a felek nem bólintanak rá a hosszabbításra, akkor Messi húsz év után elhagyhatja a Camp Nout, és a pletykák szerint Párizs felé veheti az irányt, bár legutóbb tagadták azokat a híreket, miszerint a család már franciául tanulna a PSG miatt.

A minden idők legjobb futballistájának tartott játékos tavaly nyáron megpróbálta elhagyni a csapatát, mivel betelt nála a pohár. Erre meg is lett volna a lehetősége a szerződésben foglalt kiskapu alapján, de túl későn léptek az ügy érdekében, és az akkor elnök nemet mondott.

A 33 éves világsztár hatalmas pénzeket keres Barcelonában, ahol a koronavírus miatt sokat romlott az anyagi helyzet. Ez a fizetés immáron valós terhet jelent a katalánoknak, nem véletlenül mondták azt, hogy ha Messi marad is, ezen feltételek mellett már nem írhatnak vele alá.

A legutóbbi kimutatásból kiderült, hogy a Barca teljes adóssága meghaladja az egymilliárd eurót, és Messi bére a klub költségvetésének majdnem háromnegyedét teszi ki, ami minden szempontból jelentős teher.

Az El Mundo egy harminc oldalas szerződésről beszél, melyben a Barcelona beleegyezett abba, hogy Messi éves szinten 138 millió eurót kap. Ekkora összeget soha ezelőtt egy futballista sem kereshetett, de a Forma-1-ben sem volt példa hasonlóra, ahol a legnagyobb sztárpilóták szintén őrült összegeket visznek haza.

A szerződésben foglaltak szerint Messit egy 115,225,000 millió eurós bónusz illetett, amiért aláírt, illetve egy további 77,929,955 eurós összegű bónusz lojalitás címén. Az újság szerint ezzel Messi már több mint 511 millió eurót tehetett zsebre, melyre még nem volt példa a sporttörténelemben.