18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Kiskorúak szexre kényszerítése miatt tartóztatták le egy budapesti gyermekotthon felügyelőjét

A férfi a gyanú szerint szexuális cselekményre kényszerített két kiskorút is.

...svg content...Fotó: Unsplash/Molly Blackbird
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség kedden közzétett sajtóközleménye szerint a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztatásba került egy férfi, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált. Az ügyészség tájékoztatása szerint a 2023-ban indult nyomozásban a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett.

Ezen túl a férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a bódult állapotát. A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A 24.hu értesülései szerint ez volt az az ügy, amiről Magyar Péter három hete egy Facebook-bejegyzésben írt: abban a posztban Magyar Péter azt írta, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2023 decemberében közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója tavaly áprilisban meg akart szökni az intézetből, ebben pedig segített volna neki az egyik gyermekfelügyelő, de csak akkor, ha cserébe a lány szexuális kapcsolatot létesít vele.

Az ombudsmani vizsgálat megállapította, hogy az otthon vezetősége utólag értesült az esetről, az otthon vezetője pedig meg is hallgatta a lányt, aki elismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele. Azóta a férfit kirúgták az otthonból.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit és szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján mind a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye. A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.