Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Maradt egy kiskapu: így lehet kijátszani az új parkolási bírságokat

Az objektív felelősség hatálya nem terjed ki a parkolási szabálysértésekre.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, számos belvárosi önkormányzat bevezette a kizárólagos lakossági parkolóhelyek intézményét, amelynek lényege, hogy este 6 és reggel 7 óra között a nem helyi lakosoknak tilos a megállás, még parkolójegy vásárlásával sem szerezhetnek jogot a várakozásra a helyi lakosoknak fenntartott helyeken.

A Totalcar viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy maradt egy kiskapu, így elkerülhető a bírság ilyen esetekben – szúrta ki az Infostart. Mint írják, a megállási és várakozási szabályok megsértése csak négy évig (2008–2012) tartozott az objektív felelősség hatálya alá. 2012 óta pedig a tilosban parkolás csak akkor rizikós: Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Ha kerékbilincset vagy „lopóautót” is használ az önkormányzati közterület-felügyelet a tilosban várakozók szankcionálására. Ezért ha valakit megbírságolnak a kizárólagos lakossági parkolóhelyek használatáért, és helyszíni bírságot talál a szélvédőjén, akkor ha nem fizeti be, a közterület-felügyelet felszólítja, majd átadja az ügyet a rendőrségnek.

Ezt követően a rendőrség levelet küld az autó üzembentartójának, hogy nevezze meg, ki vezette az autót a szabálysértés idején, de ha arra hivatkozással megtagadja a tanúvallomást, hogy azzal saját hozzátartozóját kellene megneveznie, és erre nem kötelezhető – derül ki a cikkből.

Emellett korábban arról is beszámoltunk, hogy két nagyáruház parkolója is fizetős lett az idei évtől, a sorompókat pedig már tavaly év végén elkezdték felszerelni, készülve az új parkolási rendre. Illetve áprilistól újabb magyar városban szűnik meg az ingyenes parkolás, a téma kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Meta masszív tartalomkontrollal veszi fel a harcot a félretájékoztatással

Mivel vészesen közelednek az európai parlamenti választások, a Facebook anyavállalata komoly erőfeszítéseket tesz a félretájékoztatás elleni küzdelemre.