18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

Éveken át kínozta és terrorizálta saját feleségét a gyerekei előtt egy férfi

Vádat emeltek kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt azzal az 54 éves férfival szemben, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek többször a gyermekeik is tanúi voltak.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint a Pápa közeli faluban élő elkövető családjában a tekintélyelvűség uralkodott, és a férfi döntéseit a családtagoknak be kellett tartaniuk. A házastársak kapcsolata már a kisebb gyermekeik születése idején, megközelítőleg 2006-tól megromlott, gyakorivá váltak közöttük a viták, a férj rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de volt, hogy bántalmazta is az asszonyt – írta az ugyeszseg.hu.

A viták oka általában a sértett jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, melytől a férfi ingerültté vált, és leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a sértettet, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta. A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy a sértettnél súlyos betegséget állapítottak meg, és az elmúlt év szeptemberétől egyre gyakoribbá váltak. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

A sértett a bántalmazó magatartással szemben nem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, utóbb pedig az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson. A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A jelenleg kamaszkorú gyermekek a házuk adottságai miatt többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének, de előfordult, hogy a vádlott maga számolt be arról, hogy megverte az édesanyjukat, mert nem fogadott szót.

A kiskorú sértettek tartottak a férfitól, a kéréseit ellentmondás nélkül teljesítették, a szüleik konfliktusába pedig nem avatkoztak be, és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle. Az elkövető a három gyermek nevelése során is alkalmazott testi fenyítést, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.  

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyektől, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, melynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.