Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Kínának való kémkedéssel vádoltak meg egy brit parlamenti kutatót

Egy másik férfit is letartóztattak, akit ugyanezzel vádolnak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Chris Yang
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Két férfit – akik közül az egyik parlamenti kutató – azzal vádoltak meg, hogy kémkedtek Kína számára, miután állítólag olyan információkat szolgáltattak, melyek „hasznosak lehetnek az ellenség számára”.

A 29 éves Christopher Cash volt parlamenti kutatót a hivatalos titkokról szóló törvény alapján vád alá helyezték egy terrorizmusellenes vizsgálatot követően. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A 32 éves Christopher Berry ellen ugyanezen törvény alapján emeltek vádat. A vádirat alapján a férfiak 2021 decembere és 2023 februárja között „az állam biztonságát vagy érdekeit sértő céllal” olyan információkat szereztek, rögzítettek és tettek közzé, amelyek „közvetlenül vagy közvetve hasznosak lehetnek egy ellenség számára”.

Cash a parlamentben a China Research Groupnak dolgozott. Mindkét férfit tavaly márciusban tartóztatták le, a nyomozás idejére pedig szabadlábon védekezhettek. A Sky News jelentése szerint a két férfi pénteken fog megjelenni a Westminsteri Magisztrátusi Bíróságon.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.