Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Kínai rendőrök is besegítenek a járőrszolgálatba Magyarországon

A Belügyminisztérium szerint a megállapodás nem példa nélküli, a tárca szerint a cél az idegenforgalom szempontjából népszerű helyszínek biztonságának javítása.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Közös járőrszolgálatot látnak el a jövőben magyar és kínai rendőrök, erősítette meg a Belügyminisztérium a Telexnek. A tárca szerint ennek legfőbb oka a belbiztonság és a közrend javítása, különösen a turisztikai csúcsidőszakban, a nagy látogatottságú helyszíneken.

„Hasonló megállapodások megkötése nem példa nélküli, magyar rendőrök is segítik horvát kollegáik munkáját a horvát tengerparton a turisztikai főszezonban, osztrák rendőrök is láttak már el magyar kollegáikkal közös szolgálatot a Balatonnál” – írta válaszában a BM. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

A helyszíneket, valamint a rendőrök létszámát a végrehajtó szervek döntései alapján hozzák meg, ennek kapcsán részleteket még nem közölt a Belügyminisztérium. Az Euronews szerint azonban a megállapodás a kritikus hangokat is felerősítette, miszerint ezzel a lépéssel Kína hatékonyabban ellenőrizheti a Magyarországon élő kínai állampolgárokat.

Korábban Szerbiában is hasonló megállapodásra kerítettek sort, ahol a kínai rendőrök felhatalmazást kaptak a járőrözésre a turisták által kedvelt helyszíneken. Arról azonban egyelőre nem közölt részleteket a Belügyminisztérium, hogy Magyarországon mikortól kerülhet sor a közös járőrözésre.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.