Íme a kínai MagSafe-koppintás, a Realme MagDart kütyü

Realme
not image

Kulcsár Péter

2021. július 29. - 03:42

Nem kellett sokat várni arra, hogy lemásolják az Apple szabadalmát, a mágneses töltőfejet ezúttal nem meglepő módon a népszerű kínai gyártó szabta át saját kénye-kedve szerint.

Még nevében is hasonlít a cupertinói techóriás által kifejlesztett eszközre a MagDart, ami a Realme vezérigazgatója, Madhan Sheth szerint korszakalkotó találmány lesz, amivel minden egyes okoseszközt feltölthetnek majd a júzerek.

A GizmoChina hírportál által kiszúrt közleményből kiderült, hogy a MagDart két különböző változata érkezik, az első egy lapos, kör alakú modul, ami szinte megegyezik a MagSafe jégkorong formájával, és 15 W-os töltést biztosíthat.

A másik modell sokkal inkább hajaz egy processzorhűtőre vagy egy jól megtermett ipari ventilátor kicsinyített mására. A téglatest alakú, bizarr külsővel ellátott egységgel állítólag sokkal gyorsabban tele lehet pumpálni energiával a mobiltelefonoka; meglehetősen komikus dizájnja ellenére azt ígéri a Realme, hogy biztonságos és hatékony rendszerről van szó.

A MagDart megjelenésének pontos időpontja egyelőre kérdéses, ám a kínai gyártót ismerve elképzelhető, hogy még idén piacra dobják a készüléket, bár nem tudni, hogy mely szegmenst szeretnék vele magukévá tenni.