Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Csak oltottak látogathatnak egy turistaparadicsomot a járvány kínai berobbanása után

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Ázsia
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Thaiföld úgy döntött, hogy miután Kínában ismét hevesen nőni kezdtek a kornavírusos esetszámok, ismét csak azoknak engedi meg a beutazást, akik tudják igazolni, hogy megkapták a betegség elleni oltást.

Előzmény:

 

Hétfőtől újra korlátozásokat vezet be Thaiföld az országba érkező külföldieknek, közölte az ország közlekedési minisztere, mivel turistahullámra számítanak Kínából, ahol a zéró-COVID szabályozások enyhítésével kilőttek a fertőzésszámok, írja a Bloomberg.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Minden felnőttnek legalább két oltásról, vagy arról kell bemutatnia igazolást, hogy július óta egyszer átestek a betegségen, írja pártja weboldalán kiadott közleményében a miniszter. Az oltatlan látogatóknak orvosi igazolást kell benyújtaniuk arról, miért nem olthatóak. Az új szabályzat első körben január 31-éig érvényesek.

Emellett azoknak, akik olyan országokból érkeznek, ahova csak negatív koronavírus-teszt birtokában lehet belépni, kötelező életbiztosítást kötnie thaiföldi tartózkodásuk idejére. Ilyen ország például India, amely a hónap elején több kelet-ázsiai országból érkező utasok mindegyikére kiterjesztette a szabályt.

A korlátozások újbóli bevezetésével a kormány a Kínából érkezők által esetlegesen behozott fertőzéseket próbálják kiküszöbölni. Thaiföld 300 ezer kínai turistát vár az idei első negyedévben, tavaly összesen már több mint tízmillió külföldi látogatójuk volt.

A Thaiföldre utazók átvilágítása a légitársaságok dolga lesz, míg azok, akik esetleges koronavírusos tünetekkel érkeznek meg, a reptéren tesztelik. Azokra, akik csak átszállásra érkeznek az országba, nem vonatkoznak a szabályok.