Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

“Remekül halad” Kína az idős lakosság oltásával a WHO szerint

Sanghaj, 2023. január 15. Infúziót kapnak betegek egy sanghaji kórház folyosóján 2023. január 15-én. A kínai hatóságok által az elõzõ nap közölt adatok szerint 2022. december 8. és 2023. január 12. között csaknem 60 ezer ember halt meg az új koronavírus járványa miatt Kínában. MTI/EPA/Alex Plavevski
Ázsia
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Kína jól halad az idős korú lakosság beoltásával, a korlátozások feloldását követően.

Előzmény:

 

A WHO immunizációért felelős igazgatója pénteken dicsérte Kínát, amiért mióta feloldották a koronavírus elleni korlátozásokat decemberben, gyorsan haladnak az idősek oltásával, írja a Reuters.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Kína 1,4 milliárd lakosát a járvány 2019 végi megjelenése óta nagyrészt sikerült megóvni a vírustól, azonban mióta a korlátozásokat enyhítették, súlyosan megugrottak a fertőzésszámok, bár tisztségviselők szerint már túl vannak a csúcson.

Kate O’Brien Genfben beszélt az ország oltási kampányáról: „Kína remekül halad az idősebb felnőttek első és emlékeztető oldásának beadásával.” Hozzátette azonban, hogy sok idős kínai számára nehezen érthető a változás a szabályzatban, mivel eddig nem voltak arra bíztatva, hogy beoltassák magukat.

O’Brien azt is elmondta, hogy az ENSZ egészségügyi ügynöksége 2023-ban fel szeretne zárkózni az egyéb betegségek, például a malária elleni rutinszerű oltásokkal, amit a koronavírus miatt több mint 50 millió gyermek nem kapott meg.