Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Hiába a Kínával szembeni feszültség, Tajvan nem növelte katonai aktivitását

A tajvani védelmi minisztérium rámutatott, nem növelte katonai tevékenységeit a Kínával szemben fekvő szigeteken.

Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNA értesülései szerint a tajvani védelmi minisztérium szerdán közölte, Tajvan nem növelte a katonai csapatok telepítéseit a Kínával szemben fekvő, frontvonalban lévő szigeteken, megjegyezve, hogy „semmi szokatlan nincs a Tajvan körüli katonai helyzetben”.

A védelmi minisztérium annak kapcsán tette e kijelentést, hogy a kínai parti őrség vasárnap rendszeres járőrözést kezdett a Tajvan ellenőrzése alatt álló Kinmen-szigetek körül, miután két kínai állampolgár életét vesztette, amikor megpróbáltak elmenekülni a tajvani parti őrség elől, miután hajójuk tiltott vizekre lépett. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Ezt követően hétfőn a kínai parti őrség feltartóztatott egy tajvani turistahajót szállt meg a Kinmen-szigetekhez közeli vizeken, amit Tajvan „pánikot keltő” lépésként ítélt el. Ennek ellenére a tajvani védelmi minisztérium hírszerzési hivatalának szóvivője a Tajpejben tartott szokásos sajtótájékoztatóján kiemelte, jelenleg „semmi rendellenes” nincs Kína Tajvan körüli katonai mozgásában.

Lee Csang-fu, a minisztérium közös műveleti tervezési osztályának helyettes vezetője azt is hozzátette, hogy Tajvan nem növelte a tengeri szigetekre irányuló bevetéseit, hangsúlyozva, hogy a sziget nem avatkozik be a Kinmen körüli helyzetbe, hogy elkerülje a feszültségek további eszkalálódását, ugyanakkor a parti őrséggel együtt terveket készít az esetleges „új forgatókönyvekre” felkészülve.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.