Clouds
21 Budapest
Dollár
359,60 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
445,73 Ft
Bitcoin
23,824 $

Beomlott egy aranybánya Kínában, 18 ember rekedt odalent

TÉMÁK:
#Aranybánya #Kína
Fotó: Engedély nélküli működés miatt bezárt aranybánya az Amazonas területén, a kelet-perui Madre de Dios megyében 2019. március 5-én. A perui hadsereg felavatta az első négy olyan bázist, ahonnan a katonák drónok és műholdfelvételek segítségével lépnek fel az esőerdőt pusztító illegális bányászat ellen. A bázisok mindegyikén száz katona, ötven rendőr és egy ügyész állomásozik. MTI/EPA/Guadalupe Pardo
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Közel húsz ember mentésén dolgoznak a szakemberek, hogy kiszabadítsák őket a beomlott aranybányából.

A Kazahsztánnal határos Jining megyében található bánya mintegy 100 kilométerre fekszik a kazahsztáni határtól. Összesen negyven ember dolgozott a föld alatt a szombat délután történt beomlás idején.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Huszonkét bányászt már sikerült felszínre hozni, de 18-an továbbra is odalent vannak, csapdába estek. A Hszinhua hírügynökség szombaton késő este arról jelentett, hogy jelenleg is zajlik a mentőakció, hogy kihozzák a bányászokat.

Az elmúlt évtizedekben sokat javult a bányabiztonság, ugyanakkor még mindig vannak nem várt események, és időről időre halálos áldozatok is. A legelmaradottabb bányákban a biztonság továbbra is problémát okoz, és sokan vesztették életüket emiatt.

Tavaly szeptemberben az északnyugati Qinghai tartományban egy szénbánya beomlása után 19 bányász rekedt odalent, akiket végül holtan találtak meg a hosszas keresést követően – írja a CNA. 2021 decemberében 20 bányászt mentettek ki egy elárasztott szénbányából az északi Shanxi tartományban, de ketten nem élték túl.