Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Kína azzal vádolja Angliát, hogy kémet csinált két kínai kormányzati alkalmazottból

Kína és Anglia között folytatódik a vita, most épp a kémkedés területén, mialatt az ázsiai nagyhatalom súlyos állítást tett ennek kapcsán.

...svg content...Fotó: Usplash/Alien system
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kína azt állította, hogy a brit MI6 titokszolgálat egy meg nem nevezett kínai központi állami szerv két munkatársából kémet csinált. Erről az állambiztonsági minisztérium számolt be hétfőn egy közleményben. Egyelőre annyit tudni, hogy Kína szerint a két kém egy házaspár, akik ellen nyomozást indítottak.

Hónapok óta megy a vádaskodás Kína és Nagy-Britannia között a nemzeti értékpapírjaikat veszélyeztető állítólagos kémkedés miatt. Januárban a kínai kormány arról számolt be, hogy az Mi6 egy Kínában tartózkodó külföldit használt fel titok és információk gyűjtésére, ami rendkívül súlyos vád, nemcsak a kémkedővel szemben. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A britek pedig áprilisban vádoltak meg két embert azzal, hogy kártékony információkat adtak ki Kínának, míg az elmúlt hónapban három személy kapcsán mondták azt, hogy segítettek a hongkongi külföldi hírszerző szolgálatnak a királyságban. A kínai minisztérium azt állítja, az ügyben érint Wang vezetéknéven élő kém 2015-ben csereprogram keretében tanult az Egyesült Királyságban, és ebben az időszakban hívták meg az MI6 által titokban szervezett vacsorákra és túrákra.

Azt is állítják, Wang nagyon vágyott a pénzre, amiért magas díjazású részmunkaidős tanácsadói lehetőséggel csábították, mielőtt az MI6 személyesen megkereste volna, hogy dolgozzon a titokszolgálatnak, ezzel még nagyobb fizetést és biztonságot garantálva. Miután kiképezték, az MI6 utasította Wangot, hogy térjen vissza Kínába, és kezdje meg a kínai kormánnyal kapcsolatos fontos információk begyűjtését.

A Reuters megemlíti, Kína szerint az MI6 rávette Wangot arra is, hogy kétszer akkora pénzért cserébe a feleségét is építsék be a rendszerbe, aki akkor egy kormányzati központi egységnél dolgozott. Végül a felesége is belegyezett a kémkedésbe, de arról nincs pontos információ, mennyi pénzt kaptak összesen, és milyen súlyos ítélet várhat rájuk Kínában.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.