Kimmich szerint rosszul időzítették a Bayern-vezetők menesztését

MTI/EPA/ANNA SZILAGYI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az érzelmek hullámvasútjaként jellemezte az elmúlt néhány napot.

A Bayern München a sírból hozta vissza a bajnoki címet, amihez a Borussia Dortmund pontvesztése is kellett. Ennél is drámaibb volt azonban, ami a meccs után történt, hiszen gyakorlatilag még az ünneplés alatt kiderült, hogy az elnökség megvált a sportigazgatótól, valamint az igazgatótól.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Hasan Salihamidzic és Oliver Kahn menesztését követően Josua Kimmich, a Bayern játékosa kommentálta a történéseket, melyről úgy vélekedett, hogy nem feltétlenül volt a legjobb az időpontválasztás.

„Nem fogom megítélni, hogy a döntés jó volt, vagy rossz. Azt hiszem lehetett volna még várni két-három napot” – mondta, hozzátéve, hogy furcsa volt ünnepelni a bajnoki címet, majd ilyen híreket kapni, és az „érzelmek hullámvasútjaként” jellemezte az elmúlt napokat.

Mint kiderült, az érintettek már a meccs előtt értesültek a döntésről, Kahn pedig a Bild szerint elvesztette a fejét, és már Kölnbe sem tarthatott a csapattal, és a Bayern bajnoki ünneplésén sem volt ott.

A Bayern München idén majdnem trófea nélkül marad, miután nem jutott be a német kupa döntőjébe, kiesett a BL-ből, valamint az utolsó előtti fordulóban a Lipcse ellen elszenvedett vereségük miatt megelőzte őket a Dortmund. A bajnoki címet azonban végül sikerült elhódítaniuk.