Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Kim Dzsongun lánya egy 900 ezres kabátban nézte végig a legújabb rakétatesztet

Fotó: MTI/EPA/KCNA
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Bizonyára minden diktátor lányát foglalkoztatja, hogy mit kellene felvenni egy ballisztikus rakétaindítás megtekintéséhez: Kim Dzsongun lánya pedig egy potom 870 ezer forintos Christian Dior kabát mellett döntött.

Újabb apa-lánya pillanatoknak lehettünk tanúi: Kim Dzsongun ismételten lánya, Kim Dzsue társaságában tekintette meg a legújabb ballisztikus rakétaindítást, ám a kislány ezúttal a luxus mellett döntött és egy 870 ezer forintos Christian Dior bársony kapucnis kabátot vett fel az eseményre.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az észak-koreai állami hírügynökség által a kilövés másnapján közzétett felvételek szerint Dzsue március 16-án apja társaságában nézte végig az újabb indítást a phenjani repülőtéren. Dzsue a diktátor három ismert gyermekének egyike, s bár tavaly novemberben jelent meg először a nyilvánosság előtt, még mindig nem tudni, hogy valójában hány éves lehet.

Korábban csak „Kim szeretett lányaként” volt ismert, ám a kislány november óta szinte mindig ballisztikus rakétateszteken jelenik meg apjával a nyilvánosság előtt, így széles körben felmerült annak a lehetősége, hogy Kim Dzsongun őt szeretné utódjának.

Visszatérve a luxuskabátra: ha a kabát tényleg egy eredeti Dior, az azt jelenti, hogy Dzsue ezen az egy eseményen egy olyan kabátot viselt, melynek értéke több mint duplája az országban egy főre jutó jövedelemnek, mely mindössze 353 ezer forint évente (!).

Dzsue kabátja azért is került a középpontba, mert egy 2020-as tanulmány szerint 10-ből 6 észak-koreai abszolút szegénységben él, sőt: az ország lakossága jelenleg olyan élelmiszer-válsággal küzd, mely az éhínség szélére taszította az észak-koreaiakat, a 26 milliós lakosú ország átlagemberei ugyanis azért küzdenek, hogy naponta háromszor ehessenek.