Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Kilencre nőtt a belgrádi iskolai lövöldözés halálos áldozatainak száma

MTI/EPA/ANDREJ CUKIC
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elkövető egy 14 éves diák volt.

Nyolc diák és egy biztonsági őr vesztette életét egy belgrádi iskolában, miután az egyik tanuló apja fegyverével tüzet nyitott a tanteremben. Mint arról korábban beszámoltunk, a hetedikes fiú pisztollyal támadt társaira és tanárára.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A rendőrség által K. K. néven azonosított tanulót a hatóságok az iskola udvarán letartóztatták. Az egyik túlélő édesapja elmondta, hogy lánya abban a tanteremben volt, ahol a diák tüzet nyitott.

Nemrég került az osztályba a fiú

„Sikerült elmenekülnie. A fiú először a tanárnőre lőtt, majd találomra lövöldözni kezdett” – mondta. Az eddigi információk szerint a lövöldöző csendes és jó tanuló volt.

Milan Nedeljkovic, Vracar kerület polgármestere elmondta, hogy az iskola biztonsági őre valószínűleg több halálesetet akadályozott meg azzal, hogy a lövöldöző elé állt. Hozzátette, hogy ő lehetett az első áldozat.

„Valószínűleg még nagyobb lett volna a tragédia, ha a férfi nem áll az elkövető elé” – tette hozzá. Mint kiderült, a fiú nemrég került abba az osztályba, ahol lövöldözni kezdett – írja az SCMP.