Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kikötötték és éheztették kutyájukat, súlyos pénzbírságot kaptak

Fotó: ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat egy 26 éves férfi és egy 28 éves nő ellen, akik méltatlan körülmények között tartották kutyájukat.

A terheltek 2020. évben huzamosabb ideig köröstarcsai házuk udvarán, annak hátsó részén úgy tartották az 5 éves, közepes termetű, oltatlan és chip nélküli kan kutyát, hogy azt állandó jelleggel egy földbevert forgó vasrúdhoz láncolták, számára külön házat, menedéket sem biztosítottak – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Az állatot rendszertelenül etették, itatták, így a kutya alultáplált volt, a testsúlya nem érte el a fajtársai súlyának a felét.

A megfelelő gondoskodás súlyos fokú elhanyagolása, a tartós ivóvízhiány és elmaradt élelmezés veszélyeztette az eb testi épségét, alkalmas volt az állat maradandó egészségkárosodásának vagy pusztulásának okozására, a tartási körülmények pedig különös szenvedést okoztak a számára.

A terheltek az eljárás során a kutyáról lemondtak, azt mezőberényi állatvédők vették gondozásukba.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit az előkészítő ülésen történő beismerése esetén is elzárás büntetésre, míg büntetlen előéletű házastársát közérdekű munka büntetésre ítélje, és kötelezze őket a nyomozás során felmerült, 75.000 forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Békési Járásbíróságon folytatódik.