Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Kijutott a tokiói olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

Hatalmas sikert ért el a magyar női kézilabda-válogatott, miután Oroszország 33:26 arányban legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, így eldőlt, hogy a mieink az első két hely valamelyikén végeznek.

...svg content...Kolding, 2020. december 15. Elek Gábor szövetségi kapitány a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntője II. csoportjában játszott Magyarország-Románia találkozón Koldingban 2020. december 14-én. A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re győzött. Jobbról Görbicz Anita, mellette Kovacsics Anikó. MTI/EPA/Ritzau/Bo Ambstrup
Sport
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A magyar női együttes a 2008-as pekingi negyedik helyezés után jutott ki újra az ötkarikás játékokra, és az idei lesz a hetedik olimpiai részvétele.

Elek Gábor szövetségi kapitány csapata pénteken 46-19-re legyőzte Kazahsztánt, szombaton 31-23-re nyert Szerbia ellen, így a vasárnap 20:30-kor kezdődő mérkőzése tét nélküli lesz az olimpiai címvédő Oroszország ellen, amely már ugyancsak megszerezte a kvótát. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

„Óriási álmunk vált valóra. Ez nem csak 19 játékos és a szakmai stáb sikere, hanem az egész magyar kézilabdáé” – nyilatkozta a győri mérkőzés után Elek Gábor.

A szövetségi kapitány kiemelte játékosai mentalitását és küzdőképességét, mivel nagyon akarták a sikert, és a pénteki, Kazahsztán elleni meccshez (46-19) hasonlóan szinte mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Elek emlékeztetett rá, hogy koronavírusos megbetegedése miatt csak a felkészülés utolsó két napjára tudott bekapcsolódni, és kiemelte, hogy segítői hihetetlenül jó munkát végeztek.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.