Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Kijutott a tokiói olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

Kolding, 2020. december 15. Elek Gábor szövetségi kapitány a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntője II. csoportjában játszott Magyarország-Románia találkozón Koldingban 2020. december 14-én. A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re győzött. Jobbról Görbicz Anita, mellette Kovacsics Anikó. MTI/EPA/Ritzau/Bo Ambstrup
Sport
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hatalmas sikert ért el a magyar női kézilabda-válogatott, miután Oroszország 33:26 arányban legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, így eldőlt, hogy a mieink az első két hely valamelyikén végeznek.

A magyar női együttes a 2008-as pekingi negyedik helyezés után jutott ki újra az ötkarikás játékokra, és az idei lesz a hetedik olimpiai részvétele.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Elek Gábor szövetségi kapitány csapata pénteken 46-19-re legyőzte Kazahsztánt, szombaton 31-23-re nyert Szerbia ellen, így a vasárnap 20:30-kor kezdődő mérkőzése tét nélküli lesz az olimpiai címvédő Oroszország ellen, amely már ugyancsak megszerezte a kvótát.

„Óriási álmunk vált valóra. Ez nem csak 19 játékos és a szakmai stáb sikere, hanem az egész magyar kézilabdáé” – nyilatkozta a győri mérkőzés után Elek Gábor.

A szövetségi kapitány kiemelte játékosai mentalitását és küzdőképességét, mivel nagyon akarták a sikert, és a pénteki, Kazahsztán elleni meccshez (46-19) hasonlóan szinte mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Elek emlékeztetett rá, hogy koronavírusos megbetegedése miatt csak a felkészülés utolsó két napjára tudott bekapcsolódni, és kiemelte, hogy segítői hihetetlenül jó munkát végeztek.