Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kiderült, melyik börtöntelepre szállítják át Alekszej Navalnijt

Alekszej Navalnij ellenzéki politikus üvegfalú fülkében áll a moszkvai Babuskinszkij kerületi bíróságon 2021. február 20-án. A bíróság helyben hagyta azt az alsóbb szintű határozatot, amely letöltendőre változtatta a Navalnijra korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést az úgynevezett Yves Rocher-ügyben. Navalnijt és öccsét, Oleget az Yves Rocher-ügyben 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el. Alekszejre három és fél év, öt évre felfüggesztett, az öccsére, Olegre pedig ugyanennyi időtartamú, de letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Információk szerint a bíróság korábban elrendelte, hogy Alekszej Navalnij orosz kormányellenes aktivistát a Pokrovban található IK-2 nevű börtöntelepre szállítsák. Az állami büntetésvégrehajtási szerv nem erősítette meg ezen információkat.

Múlt pénteken jogi képviselői szerint ismeretlen helyre szállították Alekszej Navalnijt a kolcsuginói vizsgálati fogházból, ma pedig az ügyvédje, Ivan Zsdanov kérdezett rá arra, hogy hova kerülhetett védence.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Ahogy a TSN beszámolt róla, a tavaly Novicsok idegméreggel megmérgezett aktivista átszállítását a moszkvai 235. kerületi bíróság kérvényezte még március elején, hogy március 16-án onnan jelentkezhessen be videón két és féléves börtönbüntetésének fellebbviteli tárgyalására.

Korábban is voltak hírek arról, hogy Navalnijt az IK-2-be vihetik, de ezt akkor még a börtön szóvivője nem tudta megerősíteni. A média kérdésére az állami büntetésvégrehajtási szerv nem kívánt információt közzétenni az aktivista hollétéről.

A „fekete telepnek” is nevezett 2-es számú fegyház az egyik legszigorúbb büntetőintézet hírében áll a környéken, Navalnij civil szervezete, a Korrupcióellenes Alapítvány egy videót is közölt róla, melyben többek között arról is szó van, hogy az elítélteket már érkezésükkor veréssel fogadják az őrök.