Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Kiderült, melyik börtöntelepre szállítják át Alekszej Navalnijt

Információk szerint a bíróság korábban elrendelte, hogy Alekszej Navalnij orosz kormányellenes aktivistát a Pokrovban található IK-2 nevű börtöntelepre szállítsák. Az állami büntetésvégrehajtási szerv nem erősítette meg ezen információkat.

...svg content...Alekszej Navalnij ellenzéki politikus üvegfalú fülkében áll a moszkvai Babuskinszkij kerületi bíróságon 2021. február 20-án. A bíróság helyben hagyta azt az alsóbb szintű határozatot, amely letöltendőre változtatta a Navalnijra korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést az úgynevezett Yves Rocher-ügyben. Navalnijt és öccsét, Oleget az Yves Rocher-ügyben 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el. Alekszejre három és fél év, öt évre felfüggesztett, az öccsére, Olegre pedig ugyanennyi időtartamú, de letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko
Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Múlt pénteken jogi képviselői szerint ismeretlen helyre szállították Alekszej Navalnijt a kolcsuginói vizsgálati fogházból, ma pedig az ügyvédje, Ivan Zsdanov kérdezett rá arra, hogy hova kerülhetett védence.

Ahogy a TSN beszámolt róla, a tavaly Novicsok idegméreggel megmérgezett aktivista átszállítását a moszkvai 235. kerületi bíróság kérvényezte még március elején, hogy március 16-án onnan jelentkezhessen be videón két és féléves börtönbüntetésének fellebbviteli tárgyalására. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Korábban is voltak hírek arról, hogy Navalnijt az IK-2-be vihetik, de ezt akkor még a börtön szóvivője nem tudta megerősíteni. A média kérdésére az állami büntetésvégrehajtási szerv nem kívánt információt közzétenni az aktivista hollétéről.

A „fekete telepnek” is nevezett 2-es számú fegyház az egyik legszigorúbb büntetőintézet hírében áll a környéken, Navalnij civil szervezete, a Korrupcióellenes Alapítvány egy videót is közölt róla, melyben többek között arról is szó van, hogy az elítélteket már érkezésükkor veréssel fogadják az őrök.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.