Kiderült, a járvány kezdete óta hány magyar egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 21. Erdélyi Tiborné asszisztens átadja egy nőnek a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első oltásáról szóló igazolást a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 21-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Illetve azt is tudni, hogy jelenleg hány olyan egészségügyi dolgozó van, akik fertőzöttek, így pillanatnyilag nem dolgozhatnak.

Az operatív törzs keddi sajtóeseményén elhangzott egy olyan kérdés is, hogy jelenleg hány koronavírus-beteg egészségügyi dolgozóról tudnak. A kérdésre Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Müller a válaszában egy olyan adatot közölt, mely a világjárvány egészére terjed ki, tehát a kezdetek óta az összes igazolt fertőzött 1,4%-a volt egészségügyi dolgozó. Ők voltak azok, akik elsőként megkaphatták az oltásukat.

Jelenleg 285 fő aktív pozitív személyt tartanak nyilván. „Természetesen egy is sok, főképpen ebben az őrületesen nagy terhelésben, ami van.” – mondta Müller, hozzátéve, hogy az időközben már lezajlott egészségügyi dolgozók oltása rendkívül sokat segített.

Orbán Viktor egyértelművé tette, mi az a pont, amíg nem tud kinyitni Magyarország

Ők már védettek, és biztonságban dolgozhatnak a koronavírus-betegek között. „Nagy valószínűséggel és tömegében védetten tudnak dolgozni, biztonságban a koronavírusos betegek ellátása során.” – tette hozzá Müller.