Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Kibuktak a milliárdos Kylie Jenner rajongói

Fotó: Kylie Jenner/Instagram
Style
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A milliárdos Kylie Jenner arra kérte a rajongóit, segítség ki némi pénzzel a sztársminkesét, Samuel Raudát. A sminkmester rendszeres kuncsaftjai között olyan nevek szerepelnek, mint Jenner, Bella Thorne és Bebe Rexha.

Raudát nemrég súlyos baleset érte, gyógykezelésének költségei pedig elérik a 60 ezer dollárt. Családja GoFundMe kampány létrehozásával próbál pénzt gyűjteni a tartozás rendezéséhez – írja a Refinery29

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Jenner a jótékonysági akció oldalát a hétvégén osztotta meg egy Instagram sztori keretében, és már azelőtt, hogy a bejegyzés eltűnhetett volna a közösségi oldal időzített süllyesztőjében, megkezdődött a milliárdos celeb kritizálása.

Rajongói azonnal feltették a kérdés, hogy a szupergazdag sztár miért csak 5 ezer dollárral szállt be Rauda kórházi mérlegének kiegyenlítéséhez és miért próbálja meg rávenni a követőit, hogy adakozzanak a sztársminkesnek. 

A Business Insider becslései szerint Jenner minden 60 percben 19 ezer dollárral lesz gazdagabb – ezzel az összeggel számolva alig több mint három óra jövedelmével fedezhetné Rauda kezelési költségeit. Ehelyett 5 ezer dollárral támogatta a sminkest, ami nagyjából 15 percnyi bevételének felel meg. 

Összehasonlításképp jelenleg az Egyesült Államok medián keresete 19 dollár óránként, vagy 40 ezer dollár évente. Ezzel számolva, ha valaki, aki a mediánnak megfelelő összeget keres és Jennerhez hasonlóan 15 percnyi bevételét kívánja felajánlani, kevesebb, mint 5 dollárt tud adományozni Ruanda GoFundMe oldalán.

A Twittert hamar ellepték a kritikus hangok, de Jenner egyelőre senkinek nem válaszolt. Egy politikus szerint éppen azért van szükség univerzális betegbiztosításra az Egyesült Államokban, mert még az olyan milliárdos hírességek akarják állni a munkavállalóik egészségügyi költségeit, mint amilyen Jenner. Több felhasználó megkérdőjelezte, hogy etikus-e a szegény és alacsony bevételű követőit arra kérnie egy szupergazdag celebnek, hogy segítsék ki a sminkesét.

Shauna arra hívta fel a figyelmet, hogy Jenner totyogó gyermekének Hermés, Chanel más luxusmárkák által tervezett ruhái vannak, a celeb mégis arra kéri a rajongóit, hogy ők állják a sminkesének 60 ezer dolláros agyműtétjét.