Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Kettős gyilkosságért elítélt férfi készül a kivégzésre Oklahomában

Újabb kivégzést készítenek elő az Egyesült Államokban.

Fotó: Unsplash/Emiliano Bar
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint Oklahoma egy kettős gyilkosságért elítélt rab kivégzésére készül, aki több mint két évtizeddel ezelőtt Oklahoma Cityben lelőtt két embert. A 41 éves Michael Dewayne Smith a tervek szerint csütörtökön kapja meg a halálos injekciót.

A férfit a 41 éves Janet Moore és a 22 éves Sharath Pulluru meggyilkolása miatt ítélték el: mindkét gyilkosságot 2002 februárjában követte el, egymástól függetlenül. Smith az első elítélt, akit idén kivégeznek Oklahomában, s a 12. halálraítélt azóta, hogy az állam 2021-ben újraindította a kivégzéseket.

A márciusban tartott kegyelmi meghallgatásán Smith „legmélyebb bocsánatkérését és legmélyebb fájdalmát fejezte ki az áldozatok családjainak”, de még mindig tagadta, hogy ő lenne a felelős az áldozatok haláláért. Smith állításai nem győzték meg a testület tagjait. Többek között olyan kijelentéseket tett, mint:

„Nem én követtem el ezeket a bűncselekményeket. Nem én öltem meg ezeket az embereket. Be voltam tépve a drogoktól. Nem is emlékszem, hogy letartóztattak volna.”

Az ügyészek később rámutattak, Smith egy kegyetlen bandatag volt, aki mindkét áldozatot bosszúból ölte meg, s be is vallotta a rendőrségnek és két másik embernek, hogy részt vett a gyilkosságokban. Moore-t azért gyilkolta meg, mert a fiát kereste, akiről tévesen azt hitte, hogy elárulta a rendőrségnek a hollétét. Pullurut is még aznap megölte, miután úgy vélte, hogy egy újságírónak adott interjú során tiszteletlenül beszélt a bandájáról.