Két magyar cukrászda is helyet kapott a világ legjobbjainak listáján
Komoly elismerés a hazai cukrászdák számára.
Az Infostart a hvg.hu közlése nyomán számolt be arról, hogy az angol gasztroportál, a TasteAtlas közzétette a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáját, melyen két magyar cukrászda is helyet kapott.
A 32. helyen a New York Café, míg a még előkelőbb 14. helyen a Daubner cukrászda áll. Utóbbi nagy múltra tekint vissza, ugyanis 1901-ben alapították, mára pedig Budapest egyik legjobb cukrászdájaként ismert.
A TasteAtlas kiemelte a cukrászda Dobos tortáját, melyről azt írták, hogy „a Daubner Cukrászdában felszolgált változat nagy elismerést váltott ki az ízek és textúrák tökéletes egyensúlya miatt, amely hűen követi a hagyományos receptet”.
A lista szerint az 1894-ben alapított New York Kávéház pedig kiváló csokoládétortájával hívta fel magára a világ figyelmét. A lista első helyére a lisszaboni Pastéis de Belém került, míg a második helyet az isztambuli Hafiz Musztafa foglalta el, a dobogó harmadik fokán pedig a bécsi Café Central áll: