Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Nem kettő, hanem máris gabonát szállító hajó futott ki az ukrán kikötőkből

Fotó: MTI/Vajda János
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 5. - 07:54

A hajók a nemzetközi humanitárius folyosón haladnak Isztambulba.

Az Al Jazeera tévé jelentette reggel, hogy két Két ukrán gabonát szállító hajó hagyja el a fekete-tengeri kikötőket, mindkettő humanitárius folyosón halad Isztambul felé.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány úgy érzi, most pont rá van szükség

A gabonával megrakott Rojen és Navistar ömlesztettáru-szállító hajók pénteken kora reggel elhagyták az ukrajnai fekete-tengeri kikötőket, Csernomorszk és Odessza kikötőit – idézi a közleményt a TASZSZ.

A hajók a nemzetközi humanitárius folyosón Isztambulba tartanak, ahol a Közös Koordinációs Központ képviselői ellenőrzik őket.

A legújabb információk szerint azonban három hajó hagyta el a kikötőket, amelyek több tízezer tonna gabonát szállítanak – közölte a török védelmi minisztérium és a Reuters hírügynökség.

A hajók közül kettő Csornomorszkból, a másik pedig Odesszából indult. A Reuters szerint összesen mintegy 58 ezer tonna kukoricát szállítanak.

Twitteren a török védelmi minisztérium azt írta, hogy a panamai zászló alatt közlekedő Navistar, amely 33 ezer tonna kukoricát szállít, Írországba tart, míg a máltai zászló alatt hajózó, 13 ezer tonna kukoricával megrakott Rojen az Egyesült Királyságba megy, a török zászlós Polarnet pedig Törökországba visz 12 ezer tonna kukoricát.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.