Újabb sztárcsapat jelentkezett be az AC Milan játékosáért

Fotó: Az elefántcsonparti Franck Kessie gólt lõ a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi labdarúgótornája D csoportjának elsõ fordulójában játszott Elefántcsontpart – Szaúd-Arábia mérkõzésen a Jokohamai Nemzetközi Stadionban 2021. júlus 22-én. (MTI/EPA/Ota Kijosi)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 23. - 15:42

A Liverpoolnál Georginio Wijnaldum távozása jelentős űrt hagyott maga után, ezért az egyik terület, amelyet meg akarnak erősíteni, az a középpálya.

A Liverpool minden erejével a jövő évi csapatának megervezésén dolgozik, ugyanis mind a Premier League-ben, mint a Bajnokok Ligájával favorit szeretne maradni. Azonban mivel nincs megfelelő tőkéjük, hogy versenyezzenek az igazán nagyokkal, más politika szerint igazolnak játékosokat. 

Az egyik pozíció, amelyet meg akarnak erősíteni, a középpálya. Georginio Wijnaldum távozásával fontos üresedés maradt Jürgen Kloop csapatában, és a szándék az, hogy egy olyan játékost építsenek be, aki képes betölteni ugyanezt a funkciót, szem előtt tartva, hogy rengeteg fiatal tehetségük van, akiket továbbra is ki lehet használni ezen a poszton, mint például Harvey Elliot és Curtis Jones.

A nyári átigazolási időszakban Pedrit és Marcel Sabitzert próbálták megszerezni, de különböző okok miatt egyiküket sem sikerült, így Jürgen Kloop egy másik név iránt kezdett érdeklődni, aki végtelen megoldásokat kínálhat a csapatnak, és aki Európa egyik legkeresettebb játékosává vált: Franck Kessie-ről beszélünk – írja a Fichajes

Az elefántcsontparti középpályásnak 2022 nyarán lejár a szerződése az AC Milannal, és minden jel arra mutat, hogy szabadon igazolható lesz, azzal a céllal, hogy egy nagyobb klubnál játsszon, ahol a Bajnokok Ligája megnyeréséért küzdhet.

Frank Kessié egy sokoldalú játékos, akit a középpálya bármely részén be lehet vetni, így tökéletesen megfelel a Liverpool igényeinek. Azonban az angoloknak nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a játékost at FC Barcelona, a Manchester United, a PSG, a Tottenham és a Real Madrid is szemmel tartja.