Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Négy embert szúrt meg egy késes támadó egy neves sanghaji kórházban

A hírek szerint a sebesültek egyike sincs életveszélyes állapotban, azonban az esetet jelenleg is vizsgálják.

Fotó: Katonák és rendőrök a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Kunming vasúti pályaudvarán 2014. március 2-án. Előző nap fekete ruhába öltözött támadók hosszú késekkel lekaszaboltak legkevesebb 29 civilt. A támadásban több mint 130-an megsebesültek. MTI/EPA/Ju Li
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendőrség jelentése szerint négy embert szúrt meg egy késes támadó a sanghaji Ruijin kórházban, valamint több ártatlant is túszul ejtett a járóbeteg-osztály hetedik emeletén, miközben bántalmazással fenyegetőzött.

A megrázó esetről néhány videófelvétel is elterjedt az interneten, amelyeken menekülő látogatók, orvosok és betegek jelentek meg, amint kétségbeesve próbálnak átjutni a forgóajtókon, valamint számos vérnyom az egyik lépcső márványfelületén. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

A támadásról szóló értesülések után a hatóságok azonnal a helyszínre siettek, a támadó férfit pedig a foglyul ejtett civilek körében találták meg, aki azzal fenyegetőzött, hogy bántalmazni fogja a túszokat, így a rendőrök tüzet nyitottak rá.

Ezt követően a kórházat lezárták, így jelenleg az intézmény egyik részlegén sem fogadnak pácienseket, emellett szerencsés módon a sebesültek egyike sincs életveszélyes állapotban, bár az esetet jelenleg is vizsgálják – jelentette a CNA.

Hétfőn hasonló incidenst történt a sanghaji Jing’an kerületben, ahol a rendőrség szintén egy késes támadót tartóztatott le, emellett a jelentések szerint gyakorinak számítanak az orvosokat érő atrocitások a betegek részéről.