Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Négy embert szúrt meg egy késes támadó egy neves sanghaji kórházban

Fotó: Katonák és rendőrök a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Kunming vasúti pályaudvarán 2014. március 2-án. Előző nap fekete ruhába öltözött támadók hosszú késekkel lekaszaboltak legkevesebb 29 civilt. A támadásban több mint 130-an megsebesültek. MTI/EPA/Ju Li
not image

Koós Alexandra

2022. július 9. - 11:18

A hírek szerint a sebesültek egyike sincs életveszélyes állapotban, azonban az esetet jelenleg is vizsgálják.

A rendőrség jelentése szerint négy embert szúrt meg egy késes támadó a sanghaji Ruijin kórházban, valamint több ártatlant is túszul ejtett a járóbeteg-osztály hetedik emeletén, miközben bántalmazással fenyegetőzött.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A megrázó esetről néhány videófelvétel is elterjedt az interneten, amelyeken menekülő látogatók, orvosok és betegek jelentek meg, amint kétségbeesve próbálnak átjutni a forgóajtókon, valamint számos vérnyom az egyik lépcső márványfelületén.

A támadásról szóló értesülések után a hatóságok azonnal a helyszínre siettek, a támadó férfit pedig a foglyul ejtett civilek körében találták meg, aki azzal fenyegetőzött, hogy bántalmazni fogja a túszokat, így a rendőrök tüzet nyitottak rá.

Ezt követően a kórházat lezárták, így jelenleg az intézmény egyik részlegén sem fogadnak pácienseket, emellett szerencsés módon a sebesültek egyike sincs életveszélyes állapotban, bár az esetet jelenleg is vizsgálják – jelentette a CNA.

Hétfőn hasonló incidenst történt a sanghaji Jing’an kerületben, ahol a rendőrség szintén egy késes támadót tartóztatott le, emellett a jelentések szerint gyakorinak számítanak az orvosokat érő atrocitások a betegek részéről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.