Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Rendőrségi kutyákat és drónokat is bevetettek, de két késes támadás is történt Bécsben

Alig huszonnégy órán belül két késes támadás is történt az osztrák főváros 10. kerületében, a Favoritenben.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kerület központjának számító Reumannplatzon hétfő este rövid időn belül két késes támadás is történt. Az első incidenst követően egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, az újabb bűnesetre pedig nem sokkal azután került sor, hogy az osztrák kormány belügyminisztere, a néppárti Gerhard Karner a helyszínen járt, részt vett egy különleges rendőri akcióban, amelyet a fiatalkorú bűnözés ellen szerveztek, drónokat és rendőrkutyákat is bevetettek. Ez azonban nem tartotta vissza azokat, akik alig néhány órával később elkövettek egy újabb támadást.

Az Infostart az ORF osztrák közszolgálati médium és a Kurier beszámolójára hivatkozva azt írja, egy 21 éves szíriai férfit a Reumannplatzon késsel sebesítettek meg, ennek ügyében a Keplerplatz közelében vettek őrizetbe egy 18 éves ugyancsak szíriai férfit. Az első bűncselekmény vasárnap este történt, szintén a Reumannplatzon – teszik hozzá. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 21 éves fiatal férfi, egy szabadnapos katona azoknak a nőknek a segítségére sietett, akiket a gyanú szerint fiatalok egy csoportja zaklatott. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A társaság a férfi ellen fordult, üldözni kezdte, és egyikük a hátán és a combján is késsel sebesítette meg. A késes támadás feltételezett elkövetői szökésben vannak. A kerület polgármestere, Marcus Franz kijelentette: a kerületben több rendőrre van szükség, 500 rendőrrel már „boldog lenne”. Egyúttal kiemelte, a Reumannplatzon és Keplerplatzon létesített videofelügyelet nem hozta meg a kívánt eredményt, a két tér ugyanis nem látható be teljes mértékben. Az ORF szerint a növekvő bűnözés indokolta a belügyminiszter hétfő esti látogatását is.

A vizithez időzítették egy ún. bevetési csoport felállítását a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények megfékezésére, amelyet megelőzően a miniszter hangsúlyozta: az erőszakos cselekmények, a fiatalkorú bűnözés megfékezésére nem csak a Favoritenben van szükség több rendőrre, hanem egész Ausztriában. De a hatóságok azon tervével is egyetértett, miszerint fegyverviselési tilalmat léptessenek életbe a nyilvános helyeken, illetve bővítsék a tilalom alá tartozó övezetek számát. A cikkben hozzáfűzik:

A belügyminisztérium szerint Ausztriában az elmúlt években jelentősen megnőtt a kiskorúak, illetve a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények (lopás, rongálás, testi sértés, súlyos fenyegetés, betöréses lopás, kábítószeres visszaélés) száma. Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy 38 éves római nő követett el késes gyilkosságot Olaszországban. A gyilkost néhány hete Foggia közelében tartóztatták le, miután végzett a 60 éves élettársával. Míg egy 15 éves fiú egy zsidó férfit késelt meg Zürichben március elején, amely miatt az 50 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.