Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,04 Ft
Euró
394,29 Ft
Font
457,73 Ft
Bitcoin
64,275 $

15 éves fiú késelt meg egy zsidó férfit Zürichben

Az eset szombaton történt, a fiatalt letartóztatták.

Fotó: Unsplash/Claude Gabriel
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News értesülései szerint a svájci Zsidó Közösségek Szervezete számolt be arról, hogy a hatóságok letartóztattak egy 15 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy leszúrt egy zsidó férfit a svájci Zürichben. A rendőrség szerint a fiatalt az antiszemitizmus vezérelhette.

A szervezet az incidens kapcsán rámutatott, az izraeli-palesztin konfliktus kezdete óta Európa-szerte „jelentősen megnőtt” a hasonló támadások száma, hozzátéve, hogy az 50 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett a késes támadás során és jelenleg is kórházban ápolják. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Ugyanakkor a csoport aggodalmának adott hangot annak kapcsán, hogy a zsidó emberek elleni fizikai támadások Svájcban nagyon ritkák, október 7-e óta azonban jelentősen megnőtt az ilyen fizikai támadások száma. Mint ismert, a gázai háború kezdete óta becslések szerint mintegy 30 ezer palesztin vesztette életét, s több százezer palesztint fenyeget az éhínség.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.