Dollár
391,26 Ft
Euró
398,91 Ft
Font
472,77 Ft
Bitcoin
24,190 $

Miniszter: Kremencsuk megmutatta, hogy Putyin barbárságának nincs határa

Vladimir Putyin orosz elnök (k) a Szovjetunió ellen a II. világháborúban a náci Németország által indított támadás, a Barbarossa hadmûvelet kezdete 81. évfordulójának alkalmából az ismeretlen katona moszkvai sírjánál tartott megemlékezésen 2022. június 22-én. A háború 1941. június 21-én indult meg a Szovjetunió ellen. MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko
not image

Nagy Noel

2022. július 1. - 03:47

A kremencsuki bevásárlóközpont elleni rakétatámadás újabb bizonyítéka annak, hogy Putyin a lehető legtöbb ukrán civilt halottan akarja látni.

Chris Philip, Nagy-Britannia digitális gazdaságért felelős minisztere pedig a Sky Newsnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy a kremencsuki rakétatámadás egy terrorcselekmény volt – idézte a The Guardian.

Soron kívül Titkos iskolákban tanulnak az afgán lányok, hogy egy jobb jövőt biztosítsanak maguknak

Philip úgy véli, ez tökéletesen illusztrálja, hogy Putyin barbárságának nincs korlátja és ez az eset is tökéletesen beleillik azon atrocitások mintájába, amit az orosz kormány elkövet. Philip ezen felül kitért arra is, hogy a britek továbbra is támogatni fogják Ukrajnát:

„Létfontosságú, hogy Ukrajnával maradunk az invázió alatt és mindent megteszünk a támogatásuk érdekében. Nagy-Britannia már 1.3 milliárd font értékű támogatást nyújtott, köztük 5000 páncéltörő rakétát, légvédelmi rakétákat és hajótörő rakétákat”

Humanitárius segélyt és nyújtottunk és felajánlottuk, hogy tízezer ukrán katonát képzünk ki 120 naponta. Nekünk a Nyugaton, nem csak Nagy-Britanniában, de az egész Nyugaton, mindent meg kell tennünk, hogy katonailag támogassuk Ukrajnát ebben a sötét órában, amiben vannak”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Philip ugyanakkor egyértelművé tette, hogy Nagy-Britannia nem fog katonákat Ukrajnába küldeni, mert nem akarják eszkalálni a helyzetet tovább. A miniszter arra is emlékeztetett, hogy ezt maga Ukrajna sem kért:

„Nagyon sok önkéntesük van, fiatal férfiak és nők, akik önkéntesként védik a hazájukat és remélem, ha hasonló fenyegetéssel néznénk szembe, mi is így tennénk. Nekik felszerelésre van szükségük”

Philip elmagyarázta, hogy azért nevezi terrortámadásnak a kremencsuki rakétacsapást, mert szándékosan civileket támadott – ez azonban mintázatba illő, elég csak a mariupoli gyermekkórház vagy drámaszínház lebombázására gondolni.