Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,72 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
463,05 Ft
Bitcoin
67,388 $

Kenyai tüntetés: a demonstrálók megrohamozták és felgyújtották a parlamentet

Az épület egy része lángol.

...svg content...Fotó: EPA/DANIEL IRUNGU
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyszíni beszámolók szerint Nairobiban több száz tüntető áttörte a biztonsági kordonokat és megrohamozta a parlament épületét az új adótörvény elleni tiltakozás során. Több rendőrautót és a parlament épületének egy részét is felgyújtották:

A rendőrség könnygázt, vízágyút és éles lőszert is bevetett a tüntetők ellen, akik közül friss információk szerint legkevesebb nyolcan életüket vesztették. A tüntetések békésen kezdődtek, azonban a hangulat a rendőri fellépést követően egyre inkább elmérgesedett.

Az Al Jazeera egyik helyszíni tudósítója szerint lángoló útzárakat és dühösen kiabáló tüntetőket látni az utcákon, körülöttünk egyenruhás rendőrök csoportjai, akik közül többen is bevetésre készen tartják kezükben könnygázfegyvereiket. Több civil ruhás biztonsági alkalmazottnál van fegyver, sokan közülük a tömegbe lőttek.

A tüntetők egy pénzügyi törvényjavaslat miatt vonultak utcára, mely tovább fogja növelni a megélhetési költségeket. A tüntetők azt hangoztatják, hogy nem fogadják el ezt egy olyan kormánytól, melyet széles körben mélyen korruptnak tartanak.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A KTN News kenyai magántévé eközben azt közölte, hogy a kelet-afrikai ország hatóságai azzal fenyegették meg, hogy bezárják, amiért az új adóintézkedések elleni országos tüntetésekről szóló híreivel tudósított.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.