Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,804 $

Kenyai tüntetés: a tüntetők kormányzati épületeket gyújtanak fel és bejutottak a parlamentbe (videók)

A tüntetők egyre erőszakosabbak, a rendőrök éles lőszerrel lőnek rájuk és országszerte leállt az internet.

...svg content...Fotó: EPA/DANIEL IRUNGU
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera közvetítése szerint a tüntetők már a parlament épületében vannak. Először megrohamozták, majd felgyújtották azt, végül pedig be is jutottak. Számos képviselő menekülhetett a föld alatti óvóhelyekre:

Eközben a NetBlocks internetes megfigyelő arról jelentett, hogy folyamatos tüntetések közepette „jelentős fennakadások” voltak az internetkapcsolatban Kenyában.

A kenyai Vöröskereszt arról számolt be, hogy járműveit megtámadták, melynek következtében a személyzet és az önkéntesek is megsérültek. A csoport az X-en közzétett bejegyzésében osztotta meg, hogy egyes tüntetők a személyzetet és az önkénteseket vették célba, amiért orvosi ellátást próbáltak nyújtani a sérülteknek:

Mindeközben a fővároson kívül is erőszakos tüntetések zajlanak. A kenyai média videófelvételeket osztott meg arról, hogy a Nemzeti Kormányzati Választókerületek Fejlesztési Alapjának épülete Kikuyu választókerületben lángol, eközben pedig Embuban a kormánypárt irodáit is felgyújtották:

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jön a Magyar Nagydíj, rendkívül izgalmas futam várhat ránk a Hungaroringen

Azok, akik nem váltottak jegyet a Magyar Nagydíjra, bánhatják, mert hatalmas a hangulat és egy rendkívüli izgalmas futam várhat ránk.