Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Döntés született: Ózd visszavonta Balog Zoltán díszpolgári címét

Erről a város honlapján osztottak meg egy közleményt.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 31-én a Városháza nagy tanácstermében tartotta a június 9-i választás előtti utolsó ülését. Itt zárt ajtók mögött tárgyalták Balog Zoltán református püspök díszpolgári címének visszavonását, akinek a képviselő-testület még 2014-ben adományozta a kitüntetést – szúrta ki a Telex az ozd.hu portálon megjelent közleményt.

Akkor Balog politikusként nem vette át a díjat, 2023-ban azonban püspökként már tavaly elfogadta. „A kegyelmi ügy kapcsán kirobbant botrányban való érintettsége miatt a Balog Zoltánnak korábban odaítélt díszpolgári címet Ózd Város Önkormányzata a mai napon teljes egyetértésben visszavonta” – tudatta Janiczak Dávid polgármester. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

A 24.hu felidézi: Balog Zoltán püspök február közepén mondott le a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöki posztjáról, amikor a sajtó arról számolt be, hogy tanácsadóként támogatta, hogy Novák Katalin akkori köztársasági elnök adjon kegyelmet a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, akit a pedofíliáért elítélt igazgató segítőjeként ítéltek börtönre.

De korábban arról is beszámoltunk, hogy 500 kérdéses teszt és a nemi életet is firtató beszélgetés vár a gyermekvédelmi intézményvezetőkre: mindezt a nemrég elrendelt, sokak által bírált vizsgálat egyik érintettje árulta el. Állítólag azt mondták nekik, hogy a tesztből azt szűrik le a pszichológusok, mennyire eltérő az átlagtól a személyiségük.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.