Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

500 kérdéses teszt és a nemi életet is firtató beszélgetés vár a gyermekvédelmi intézményvezetőkre

Mindezt a nemrég elrendelt, sokak által bírált vizsgálat egyik érintettje mondta el.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szexuális beállítottságukról, párkapcsolataikról, félelmeikről, és esetleges pedofília iránti érdeklődésükről is vallaniuk kell a gyermekvédelmi intézményvezetőknek az alkalmassági vizsgálat második fordulóján. A tavasszal indult vizsgálatok első fordulójában egyébként elsősorban vezetői kompetenciákkal kapcsolatos teszteket írtak az érintettek, de egyikük arról számolt be, hogy a második forduló már másról szólt. Mint kiderült, ez a kör a Belügyminisztériumban volt, ahol először egy 500 kérdéses kérdőívet töltöttek ki a résztvevők.

Többek között arra kellett igaz-hamis választ adni, hogy az érintett személy fél-e a sötétben, lenne-e könyvtáros, vagy vadász, előfordul-e, hogy nyom a halántéka vagy szúr a feje, illetve egyedülálló, vagy párkapcsolatban él. A Népszavának nyilatkozó intézményvezető elmondása alapján a lap arra következtet, hogy az alapvetően pszichiátriai betegségek, tünetek beazonosítására szolgáló, például a fegyveres-rendvédelmi területen használt úgynevezett MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) tesztet tölthették ki. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Állítólag azt mondták nekik, hogy a tesztből azt szűrik le a pszichológusok, mennyire eltérő az átlagtól a személyiségük. Az MMPI feladatsorból a lap által kiválasztott kérdésekre a nyilatkozó intézményvezető is ráismert, így például olyanok is voltak, hogy „néha oly rossz gondolataim vannak, hogy jobb nem is beszélni róluk”, „ritkán van székrekedésem”, „nemi életem kielégítő”, „néha megszáll a gonoszlélek”, „előfordul, hogy furcsa, idegenszerű élményeim vannak”, „sohasem voltak kellemetlenségeim nemi magatartásom miatt”.

A teszt kitöltése után pedig egy klinikai szakpszichológus előtt jelentek meg, aki a kiértékelt kérdőívvel várta őket. Beszéltek az intézményvezető magánéletéről és szakmai életútjáról is, majd a pszichológus rákérdezett arra, hogy töltött-e le pedofil tartalmú videókat, esetleg nézegetett-e ilyen témájú képeket. Ezt követően szóba került az intézményvezető párkapcsolata is, illetve a vizsgálatot végző szakember arra is kíváncsi volt, hogy homo-vagy heteroszexuális. Megkérdezte, találkozott-e a gyermekvédelemben szexuális abúzussal, dolgozó és nevelt között kialakult szerelmi viszonnyal, illetve ha igen, miként kezelték ezeket az eseteket – derül ki a lap beszámolójából.

Mint ismert, a gyermekvédelmi intézményvezetők pszichológiai alkalmassági vizsgálatát nem sokkal a bicskei pedofilügy, a kegyelmi botrány nyomán rendelte el a kormányzat. Korábban arról is beszámoltunk, hogy újabb megdöbbentő részletekről számolt be a bicskei gyermekotthon egykori nevelője. Elmondása szerint őt azután bocsátották el az intézményből, hogy jelezte a feletteseinek a visszaéléseket, és lépéseket indított el a gyermekek megvédésére.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.