Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Márciusban érkezik a katonák megemelt illetménye

Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter számolt be pénteken.

Tata, 2023. december 14. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az elsõ, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvetõ és Wisent 2HU mûszaki vontató átadásán a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában 2023. december 14-én. MTI/Bodnár Boglárka
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Márciusban kapják meg az átlag 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák. Mint arról a honvédelmi miniszter tájékoztatott, a béremelés januárig visszamenőlegesen garantált a hatályba lépett rendelet szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, hogy a kétlépcsős illetményemelés első üteme még 2022 szeptemberében valósult meg. Akkor az emelés mértéke 26,4 százalék volt. Idén a legénységnél 12, az altiszteknél 11, a tiszteknél pedig 10 százalékos az átlagos illetményfejlesztés.

A miniszter kihangsúlyozta, hogy „az orosz-ukrán háború, a közel-keleti konfliktus és az Európát sújtó migrációs hullám nyomán a magyar katonákra továbbra is fokozott mértékben hárulnak Magyarország és a magyar emberek megvédésének feladatai” – írja a honvedelem.hu.

Szalay-Bobrovniczky szerint 2024-ben a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai is szükségessé teszik, hogy tovább növeljék a katonák megbecsülését. A honvédelmi miniszter közösségi oldalán is beszámolt az illetményemelésről.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Eljött a nagy nap, élőben adja a tv a Barcelona-PSG meccset

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágója következik, amiket élőben közvetít a televízió, melyekre milliók kíváncsiak, szerte a világon.