Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Katar és Bahrein május 25-től újraindítja a két ország közötti repülőjáratokat

Fotó: Unsplash/Erik Odiin A kép illusztráció.
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy 2017-re visszanyúló vitát oldottak meg a felek, miután az Öböl menti országok áprilisban bejelentették a diplomáciai kapcsolatok helyreállítását.

Az Al Jazeera jelentése szerint Katar és Bahrein a kapcsolatok normalizálására irányuló erőfeszítései nyomán május 25-től újraindítja a két ország közötti repülőjáratokat. A bahreini állami hírügynökség közlése szerint a bahreini polgári légiközlekedési hatóság hétfőn jelentette be a lépést.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Az állami hírügynökség hozzátette, a két ország közötti járatok újraindítása „a két testvéri ország és nép közötti testvéri kapcsolatok keretein belül, s oly módon történik, mely megvalósítja a két ország vezetésének és állampolgárainak közös törekvéseit”.

Mint ismert, az Öböl menti országok áprilisban jelentették be a kapcsolatok helyreállítását, amikor április 12-én külügyi tisztviselőik az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) főtitkárságának székhelyén, a szaúdi fővárosban, Rijádban találkoztak.

2017-ben Bahrein – Szaúd-Arábiával, az Egyesült Arab Emírségekkel és Egyiptommal együtt – megszakította a kapcsolatokat és blokádot rendelt el Katarral szemben, állítva, hogy túl közel áll Iránhoz és keményvonalas csoportokat támogat, noha ezen állításokat Doha mindig is határozottan tagadta.