Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Katalin hercegnő bejelentette, rákos megbetegedéssel küzd

Katalin hercegnő bejelentése sokkolta az embereket, miután kiderült, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

Fotó: Katalin walesi hercegné, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös felesége az Együtt karácsonykor elnevezésű énekkoncertre érkezik a londoni Westminster-apátságba 2023. december 8-án. MTI/EPA/Andy Rain
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől Katalin hercegnő, és sokan találgatták, vajon mi állhatnak ennek hátterében. Megakadályozván a további szóbeszédeket, a walesi hercegnő bejelentette, rákkezelésen vesz részt, aminek korai szakaszában jár, miután a vizsgálatok során rákot diagnosztizáltak nála.

A 42 éves Katalin egy videós nyilatkozatban beszélt arról, hogy hatalmas sokként érte a hír a hihetetlenül kemény pár hónap után. Arról egyelőre nem esett szó, nem tudni, hogy milyen rákbetegséggel küzd jelenleg a hercegnő, ugyanakkor a Kensington-palota tájékoztatása szerint bíznak abban, hogy Katalin teljesen felépül. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Ami hivatalos információ, hogy hasi műtéten esett át Katalin az év elején, még januárban. Akkor viszont nem tudták, hogy rákkal küzd a szervezete, majd az operációt követően a vizsgálatok kimutatták a betegséget. Az orvosok ezután azt tanácsolták neki, hogy megelőző kemoterápiás kezelésen vegyen részt, és most ennek korai szakaszában jár.

Hozzátette, mindazokra gondol, akik küzdöttek már ezzel a megbetegedéssel, illetve azokra, akik jelenleg is harcolnak ellene. Arra kéri ezeket az embereket, hogy ne veszítsék el a hitüket és a reményt. „Nem vagytok egyedül.” Jelenleg azon is dolgozik, hogy megnyugtassa a családját, miközben Williammel mindent megtettek, amit csak tudtak, hogy feldolgozzák és kezeljék ezt a magánéletükben a fiatal családjuk érdekében.

Megjegyezte, időbe telt, hogy mindent elmagyarázzanak Györgynek, Charlotte-nak és Lajosnak, miközben megnyugtatták őket, hogy minden rendben lesz. A BBC azt írja, Katalin és Vilmos herceg várhatóan nem lesz ott húsvétkor a királyi családdal, még túl korai lenne visszatérnie a hercegnének.