Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Karácsony Kijevben: „Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal”

Karácsony Gergely Kijevben is a magyar kormányról beszélt, és azt mondta, kiemelte, hogy Magyarország nem egyenlő a mostani kormánnyal.

...svg content...Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely a háború sújtotta Kijevbe utazott, amit már számos támadás ért az elmúlt közel egy évben. Többen meghaltak a fővárosban a rakétatámadásokban, és senki sem érezheti magát 100%-os biztonságban, hiszen egész Ukrajna területén lehetnek harcok.

„A dolgozószobám falán bekeretezve egy gyerekrajz függ, amit egy ukrán kisfiútól kaptam Budapesten. A rajz a budapesti nevezetességeket ábrázolja. Eltettem ezt a rajzot, de elsősorban azért, hogy mihamarabb visszaadhassam.” – írta a posztjában Karácsony. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

„Hogy amikor az a kisfiú hazatér, legyen számára egy emlék, emlék egy meghaladott szörnyű időszakról, ami nem jöhet vissza többé, és egy városról, ami befogadta őt, Budapestről.” – tette hozzá a bejegyzésében a Kijevben járt főpolgármester.

Karácsony felidézte a sötét múltat, miszerint a magyarok pontosan tudják, hogy mit jelent a megszálló hadsereggel szemben állni. „Ukrajnában, de legfőképp Ukrajna mellett állni számomra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés és kötelesség. Mi magyarok pontosan tudjuk, mit jelent, ha egy megszálló hadsereg fegyverrel próbálja letörni egy nemzet szabadságvágyát.”

Azt mondja, világossá tette, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. „Éppen ezért világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. Egyetlen népet sem lehet hibáztatni olyan döntésekért, amiket a nevükben a vezetőik hoznak.

„Sok millió magyar, köztük rengeteg budapesti polgár üzenetét hoztam az ukrán fővárosba: tartsatok ki. Mert ez a harc nem csak Ukrajna és Oroszország harca. Ez a harc a jó és a gonosz harca. És csak a jók győzhetnek. Ez a béke feltétele, ez az érdeke Ukrajnának, az Ukrajnában élő magyaroknak, Magyarországnak, Európának és az egész világnak. Budapest a béke mellett, Budapest Ukrajna mellett áll, és ebből nem enged.”

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.