Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Karácsony Kijevben: „Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal”

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely Kijevben is a magyar kormányról beszélt, és azt mondta, kiemelte, hogy Magyarország nem egyenlő a mostani kormánnyal.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely a háború sújtotta Kijevbe utazott, amit már számos támadás ért az elmúlt közel egy évben. Többen meghaltak a fővárosban a rakétatámadásokban, és senki sem érezheti magát 100%-os biztonságban, hiszen egész Ukrajna területén lehetnek harcok.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

„A dolgozószobám falán bekeretezve egy gyerekrajz függ, amit egy ukrán kisfiútól kaptam Budapesten. A rajz a budapesti nevezetességeket ábrázolja. Eltettem ezt a rajzot, de elsősorban azért, hogy mihamarabb visszaadhassam.” – írta a posztjában Karácsony.

„Hogy amikor az a kisfiú hazatér, legyen számára egy emlék, emlék egy meghaladott szörnyű időszakról, ami nem jöhet vissza többé, és egy városról, ami befogadta őt, Budapestről.” – tette hozzá a bejegyzésében a Kijevben járt főpolgármester.

Karácsony felidézte a sötét múltat, miszerint a magyarok pontosan tudják, hogy mit jelent a megszálló hadsereggel szemben állni. „Ukrajnában, de legfőképp Ukrajna mellett állni számomra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés és kötelesség. Mi magyarok pontosan tudjuk, mit jelent, ha egy megszálló hadsereg fegyverrel próbálja letörni egy nemzet szabadságvágyát.”

Azt mondja, világossá tette, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. „Éppen ezért világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. Egyetlen népet sem lehet hibáztatni olyan döntésekért, amiket a nevükben a vezetőik hoznak.

„Sok millió magyar, köztük rengeteg budapesti polgár üzenetét hoztam az ukrán fővárosba: tartsatok ki. Mert ez a harc nem csak Ukrajna és Oroszország harca. Ez a harc a jó és a gonosz harca. És csak a jók győzhetnek. Ez a béke feltétele, ez az érdeke Ukrajnának, az Ukrajnában élő magyaroknak, Magyarországnak, Európának és az egész világnak. Budapest a béke mellett, Budapest Ukrajna mellett áll, és ebből nem enged.”