Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,59 Ft
Euró
379,61 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
44,342 $

Karácsonynak nagyon nem tetszik az F1-es Magyar Nagydíj alatti helikopter-taxi

Nem akar több helikopter-taxit látni Budapesten Karácsony Gergely a Magyar Nagydíj alatt, aminek érdekében megteszi a szükséges lépéseket.

Fotó: A Forma-1-es Magyar Nagydíj a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely ismét egyre több kritikát kap, legutóbb a BKK megemelt vonaljegy árai miatt. Ennek kapcsán azt mondta, amiatt is volt rá szükség, hogy a bérletek árai ne változzanak, ahhoz nem terveznek hozzáérni.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Magyar Nagydíjat, ami nagy siker volt, új rekordok születtek. Sőt, szombaton bejelentették, hogy új szerződést írt alá a Hungaroring, aminek értelmében újabb évekre kötelezte el magát az F1-ben. Arra is fény derült, hogy a Lando Norris miatt összetört F1-es porcelánt újra elkészíti a Herendi.

Hosszú évek óta járnak le-fel helikopterek a Magyar Nagydíj alatt, amikkel vendégeket visznek ki a helyszínre. Egyszerűbb, kényelmesebb és látványosabb is, de ez nagyon nem tetszik Karácsonynak, hiába van szó csak pár napról egy évben.

Karácsony nem akarja a helikoptereket

„Soha többet helikoptertaxit! A nagyvárosi lét közösségi élet. Időnként lemondunk a kényelmünkről, esetleg rövidebb időre a nyugalmunkról is, hogy teret adjunk egy közösség számára fontos eseménynek. Ilyenek az utcabálok, a futóversenyek, köztéri koncertek.” – írta Karácsony a közösségi oldalán.

„Elfogadjuk, hogy sokaknak ezek többet adnak, mint amit tőlünk esetleg elvesznek. És lehet, hogy holnap valaki más alkalmazkodik majd ahhoz, ami nekünk lesz fontos. De amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival.”

„Az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre.”

„Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal. Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek.”