Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Karácsony Gergely választási csalástól tart az újraszámlálás miatt

Budapest főpolgármestere már előre arról beszél, hogy adott esetben választási csalásról fog beszélni, ha bizonyos, általa fontosnak vélt garanciák nem teljesülnek.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje (k) leadja szavazatát lánya (b) és felesége társaságában az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Budagyöngye bölcsődében kialakított 21. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely még mindig nem nyugodhat meg, mert olyan döntés született az Alkotmánybíróságon, amire nem számított. Vitézy Dávid is reagált a történekre, így még mindig van esélye arra, hogy átvegye Budapest irányítását, addig Karácsony szerint ellenfele nem tud veszíteni.

„Az érvénytelen főpolgármesteri szavazatok újraszámolásánál valahogy a fideszes kerületekben lett a legtöbb plusz Vitézy-szavazat.” – jegyezte meg a posztjában Karácsony Gergely, reagálván az eseményekre, miután újraszámolják a szavazatokat. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Karácsony kiemelte, a legfontosabb garancia az, ha az ellenérdekű politikai felek a folyamat minden lépését közösen ellenőrzi. Ez olyasvalami, amire mindenképpen figyelmet kell fordítani, és egyik fél se találjon hibát a folyamatban. „Június 9-én Budapest 1367 szavazókörében sok ezer köztisztviselő és sok ezer pártdelegált őrködött a választás tisztasága felett. A legfontosabb garancia, ha az ellenérdekű politikai felek a folyamat minden lépését közösen ellenőrzik.”

Ennek ellenére Karácsony azon a véleményen van, hogy az újraszámolásnál szinte minden garancia hiányzott. Hozzátette, meg is lett az eredménye, ugyanakkor bizonyítékokat ezúttal sem mutatott fel a számokon kívül. „Ha valakinek mégis kétsége merül fel az eredményt illetően, akkor azt csak olyan módon lehet ellenőrizni, ahol legalább ennyi garancia védi a folyamat tisztaságát. A főpolgármesteri érvénytelen szavazatok újraszámolásánál azonban szinte minden garancia hiányzott.” – írta a Facebook oldalán.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

„Meg is lett az eredmény: a Fideszes kerületben az érvénytelen szavazatok arányában csaknem két és félszer annyi plusz Vitézy-szavazatot találtak, mint az ellenzékiekben. Kiugró volt a 17. kerület, ahol teljes volt a káosz.”

Karácsony igazi káoszra számít, miután közel 800 ezer érvényes szavazatot kell újraszámolni, ami hatalmas mennyiség. Emiatt hamarosan sajtótájékoztatót tart, és elmondja, mik azok a pontok, melyek hiánya miatt arra fog gondolni, hogy választási csalás lehet a háttérben. „Na most ez a káosz fog elszabadulni, amikor közel 800 ezer érvényes szavazatot kell újraszámolni. Hamarosan sajtótájékoztatót tartok arról, hogy mik azok a garanciális elemek, amelyek hiányában választási csalásra tett kísérletként fogom értelmezni az érvényes szavazatok újraszámlálását.”

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.