Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,85 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
463,57 Ft
Bitcoin
67,385 $

Úgy tűnik, Karácsony Gergely harmadszor is behúzta a szavazást Budapesten

Vitézy Dávid az utolsó utáni lehetőséget is kihasználta, és Karácsony Gergely joggal aggódott, de már nincs miért.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Fővárosi Önkormányzat által indított ingyenes szűrőprogramról tartott sajtótájékoztatón a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő előtt 2024. április 29-én. A fővárosban 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráltakat. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergelyen érezni lehetett a feszültséget, miután Vitézy Dávid nem adta fel a köztük lévő rendkívül alacsony különbség miatt. Karácsony ragaszkodott az újraválasztáshoz, amit végül nem rendeltek el. Igaz, ez megtörtént volna, ha Karácsony lemond, de ezt nem tette meg, sokak szerint nem akart kockáztatni, ha már másodszorra is behúzta a szavazást.

Úgy tűnik, hogy harmadszorra is övé a győzelem, mert már az újraszámolás legvégén járunk, és magabiztos Karácsony előnye. A Telex azt írja, körülbelül 200 szavazattal van most Vitézy előtt a főpolgármester, és innen aligha fogja elbukni az első helyet Karácsony Gergely, szóval összességében megnyugodhat.

Pénteken déli 12 óra körül várható hivatalos végeredmény, amit a Nemzeti Választási Bizottság jelent be. Nagyon eltérést a harmadik napon sem találtak az újraszámolás alatt, mindössze néhány szavazatnyi volt a különbség a csütörtökre maradt VIII., IX., X., XII., XV., XIX. és XX. kerületek választóköreiben is.

Karácsony eredetileg 41 szavazatelőnnyel indult, amiből most lett 200. Érdekesség, hogy a három nap alatt megközelítőleg 1500 olyan szavazatot találtak, amik végül egyik jelölttől a másikhoz kerültek át. Összességében problémamentesen zajlanak az események, mindenki profin végzi a dolgát, felügyelet alatt.

Vitézy már korábban tisztázta, bármilyen végeredmény is szülessen pénteken, ő azt el fogja fogadni. Abban az esetben nem folytatja tovább a küzdelmet, és gratulál Karácsony Gergelynek, aki súlyos vádakkal illette őt, többek között a Fidesz emberének nevezte, amit továbbra is tart.

Puzsér-pofon: őrizetbe vették, zárkába zárták és rabosították Ábrahám Róbertet

Mindezt a rendőrség is megerősítette, de az érintett felek újfent megszólaltak a történtekről, s elmondták saját verziójukat.