Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Karácsony Gergely szerint új korszak kezdődik Magyarországon

Karácsony Gergely sem teljesen biztos a győzelmében, de abban igen, hogy új korszak kezdődik Magyarország.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy minden eddiginél izgalmasabb és látványosabb választáson vagyunk túl, mely a Tisza Pártról is szólt, akik jelentős létszámban lesznek ott az Európai Parlamentben és a Városházán Budapesten. Magyar Péter a beszédében elmondta, 2026-ban egyértelmű kihívói lesznek a Fidesznek, és biztos a kormányváltásban.

Ami pedig Budapestet illeti, 100 százalékos feldolgozottság után Karácsony Gergely került az élre, még ha minimális is a különbség. Vitézy Dávid, aki sokáig vezetett, az újraszámolásban bízik, ám jelen állás szerint úgy fest, hogy a budapestiek adtak újabb 5 évet a sokat kritizált Karácsonynak. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még, ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság” – fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöljeként indult a főpolgármester-választáson.

A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív. Karácsony Gergely közölte: tudja, még lesz „egy kis huzavona”, mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáros városnak.

Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen. „Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok „nem akarnak már Orbánisztánban élni” és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak.

Liner/MTI