Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Karácsony: „Budapesten mindenki azt szeret, akit akar”

Budapest, 2022. július 23. A 27. Budapest Pride résztvevõi vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre. MTI/Koszticsák Szilárd

Takács Petra

2022. július 25. - 20:43

A főpolgármester szerint az EP képviselők és nagykövetek Budapest vezetésének álláspontján vannak.

Legalábbis ami a szabad párválasztás jogát illeti. Karácsony Gergely közösségi oldalán azt is kiemelte, hogy a Pride hónap idején eddig is ott volt a helye a szivárványos zászlónak a városházán, és ezek után is ott lesz.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

“Tegnap EP képviselőkkel és nagykövetekkel találkoztam a Városházán, az esemény apropóját a mai Pride vonulás adta. A vendégeink ugyanis, hasonlóan Budapest vezetéséhez, egyetértenek abban, hogy mindenkit megillet a szabad párválasztás joga. A szerelem az szerelem, a család az család.”

“A Pride hónap kezdetén kikerült a szivárványos zászló a Városházára, ahogyan az elmúlt három évben mindig. És Pride hónap idején ott a helye ezután is. Számomra ez magától értetődő.”

“Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem az uralkodói hatalom teremtett meg. Hanem éppen annak ellenében jött létre és küzdötte ki jogait és szabadságát. Az a dolgunk most, hogy védjük és óvjuk a város és a városlakók szabadságát és jogaikat, hogy újra kimondjuk: ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja.

“Régen a városok fallal vették magukat körül, hogy megvédjék értékeiket és elveiket. Ma úgy védjük meg elveinket és értékeinket, hogy lebontjuk ezeket a falakat. Lebontjuk a falat, amit gyűlöletből emelnek a szabadság útjába, amit hazugságokból építenek az igazság elé.”

Főpolgármesterként kötelességem azok mellett állni, akik jogaikért és szabadságukért állnak ki, apaként, társként és érző emberként pedig ez a természetes számomra. Budapest büszke a Pride-ra. Budapesten mindenki azt szeret, akit akar. Budapest mindenkié!” – zárta sorait.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.