Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
465,69 Ft
Bitcoin
57,603 $

Karácsony szerint két ba*om gyorshajtó gázolta halálra a kerékpárost az Árpád hídon

Budapest főpolgármestere is reagált az Árpád hídon történtekre, melynek áldozata egy vétlen kerékpáros.

...svg content...Fotó: Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, tragikus baleset történt az Árpád hídon. Két autó is rommá tört, az egyik a tetején állt meg, mindkét vezető súlyos sérülésekkel került kórházba, de a vétlen kerékpáros sokkal rosszabbul járt.

Már nem tudták megmenteni az életét, és szakértői vélemények szerint a két autós messze a megengedett tempó felett haladhatott a halálos baleset idején. Erre reagált most Karácsony Gergely, méghozzá indulatosan, őt is sokkolta a tragédia. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád-hídon, mert két ba*om gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta. Felfoghatatlan, hogy vannak akik úgy érzik joguk van Budapesten százötvennel autózni.” – írta a posztjában Karácsony.

„Hogy rendszeresek a gyorsulási versenyek többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Hogy hibába van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon.”

„Felfoghatatlan az is, hogy a mikor a rendőrség mégis csinál időszakos sebességméréseket, amikből kiderül, hogy milyen sok a gyorshajtó, a kormány erre csak annyit képes mondani, hogy Budapesten dugók vannak, nem gyorshajtók.” – állítja Budapest főpolgármestere, akiről Kocsis Máté azt mondta, pénzmosási ügybe keveredett.

„Felfoghatatlan, hogy az állam nem lép, akkor miért akadályozza, hogy legalább az önkormányzatok felszerelhessenek ilyen kamerákat. És az is felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki lőfegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit…

„ A Fővárosi Közgyűlés pár napja fogadta el Budapest közlekedésbiztonsági stratégiáját. Ebben is vállaltuk: ha törik, ha szakad sebességmérő kamerák telepítésével fellépünk az eszelős gyorshajtók ellen. Nem a mi dolgunk lenne, de akkor is megtesszük. Részvétem az elhunyt kerékpáros családjának!”

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.