Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Kannabiszt termesztett és második világháborús gránátokat gyűjtött egy dömsödi férfi

Fotó: police.hu

Takács Petra

2022. október 30. - 11:00

Kannabiszt termesztett, szabadidejében a környéket járta második világháborús lőszereket és gránátokat keresve, munka után pedig speedet fogyasztott, hogy tudjon dolgozni az ültetvényén.

Kábítószert, robbanóanyagokat és robbanószereket találtak egy dömsödi portán tartott helyszíni szemlén a rendőrök; a tulajdonost letartóztatták – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Az udvaron és a pincében kannabisznövények sorakoztak az érés és feldolgozás különböző fázisaiban: 17 tő ültetve, 4 tő virágzó állapotban, 13 tő levéltelenítve. A hűtőben 32 gramm speedet találtak a rendőrök – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök a házkutatást egy időre felfüggesztették, mert az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat, robbanószereket találtak – írták. Már órák óta tartott a szemle, amikor a lőszereket és a gránátokat felfedezték, ezért a Készenléti Rendőrség tűzszerészeit riasztották;  98, többségében gyalogsági lőszert és gránátot vittek biztonságos megsemmisítő helyre.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A porta tulajdonosa beismerő vallomást tett. A speedet – állítása szerint – magának vásárolta, mivel munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan kellett az ültetvényén dolgoznia, és ez nagyon lefárasztotta.

A magról termesztett növények egy részét már leszüretelte, a közeljövőben akarta piacra dobni – olvasható a police.hu oldalon.

A férfi fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként második világháborús lőszereket, gránátokat hazavitte.

Fotó: police.hu

A Ráckevei Rendőrkapitányság az azóta letartóztatott B. Tibor ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.