Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Kalapáccsal támadtak otthonában az amerikai házelnök férjére

San Francisco, 2022. október 28. Rendõrségi szalaggal zárták le Nancy Pelosi amerikai képviselõházi elnök házának környékét San Franciscóban 2022. október 28-án, azt követõen, hogy a politikus 82 éves üzletember férjét egy betörõ hajnalban kalapáccsal bántalmazta. Paul Pelosi egy kaliforniai székhelyû ingatlan- és kockázati tõkebefektetési és tanácsadó cég tulajdonosa. MTI/AP/Eric Risberg

Bense Róbert

2022. október 28. - 20:50

Nancy Pelosi férje kórházba került a támadást követően, melynek indítékát a Capitoliumi Rendőrség még vizsgálja.

A 82 éves Paul Pelosi a hírek szerint várhatóan teljesen felépül majd, ám az egyelőre nem világos, hogy a behatoló miként juthatott be a Pacific Heights városrészben található háromemeletes házba.

Azt ugyanakkor a légifelvételek később megerősítették, hogy a ház hátuljánál lévő ajtó üvegét betörték. A kiérkező hatóságok később minden környező utcát lezártak.

Joe Biden is telefonált

Mint azt a Reuters megírta, a CNN értesülései szerint a támadó azt kiabálta, „hol van Nancy”. Az eddigi információk szerint a kalapácsos idegen tudatosan vette célba Pelosiék házát, az indíték viszont még nem tisztázott.

A San Franciscó-i rendőrség közölte, hogy hajnali 2:27-kor riasztották őket a betöréshez, a hatóságok pedig őrizetbe vettek egy gyanúsítottak. Sajtótájékoztatót helyi idő szerint 9:30-ra ígértek.

Paul Pelosit zúzódásokkal szállították kórházba, a támadó a fejére és a testére mért ütéseket. Joe Biden elnök péntek reggel felhívta Pelosit, hogy kifejezze támogatását – közölte Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivő.