A kabuli légitámadás halálos áldozatainak száma 10-re emelkedett, egy kétéves kislány holttestét találták meg

Fotó: Twitter/New York Times
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 30. - 21:03

Egy kétéves kislány földi maradványait azonosították ma Kabulban a családtagok, mint a vasárnapi amerikai dróntámadásban elhunyt 10. személyt – közölte Omid Haqparast, a család egyik tagja.


A Malika nevű kislány maradványait hétfőn találták meg. A család szerint Malika a légicsapás után tűnt el. Több kórházat is felkerestek, de nem találták meg. Amikor visszatértek a légicsapás helyszínére, közel a lakóhelyükhöz, újra keresni kezdték, és valahogy megtalálták a lány maradványait a helyszínen – egy nappal a légicsapás után.

Az Egyesült Államok vasárnap védekező légicsapást hajtott végre Kabulban, célba véve egy feltételezett ISIS-K öngyilkos merénylőt, aki “közvetlen” veszélyt jelentett a repülőtérre – közölte az amerikai központi parancsnokság. Haqparast a CNN-nek elmondta, hogy nem világos, hogy Malika a járműben vagy abban a táborban tartózkodott-e, amelyet vasárnap a drón célba vett.

A 10 áldozat hozzátartozói a hétfőt egy kabuli kórházban töltötték a maradványok azonosításával és koporsókba való elhelyezésével. Két koporsót Malika és Sumaya nevével jelöltek meg. Mindkét kislány kétéves volt, és a család szerint ők voltak a vasárnapi légicsapás legfiatalabb áldozatai.

A Khawja Rawash dombján megölt 10 családtag temetésre hétfőn került sor. A családtagok “Halál Amerikára” felkiáltással gyűltek össze a koporsók körül.