Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Tavaly több mint 100 tonna kábítószer-szállítmányt foglaltak le a panamai hatóságok

2022-ben több mint 400 kábítószer-ellenes akciót hajtottak végre országszerte, amelyek során több mint 600 főt tartóztattak le.

...svg content...Fotó: Kokaint tartalmazó zsákokat halmoznak fel egy hulladéklerakó telepen előkészített kábítószerégetésen a panamai La Chorrerában 2019. május 31-én. A panamai hatóságok az előző hónapban tartott rajtaütések során lefoglalt 10,7 tonna különféle kábítószert, főként kokaint semmisítettek meg. MTI/EPA/Bienvenido Velasco
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Laurentino Cortizo panamai elnök hétfői parlamenti beszámolója alapján kiderült, hogy tavaly 128,6 tonna illegális drogszállítmányt foglaltak le a helyi hatóságok, s ez a mennyiség alig száz kilóval maradt el a csúcsot jelentő 2021-es 128,7 tonnától.

A közbiztonsági minisztérium vasárnap közzétett videója által nyilvánvalóvá vált, hogy 2022-ben több mint 400 kábítószer-ellenes akciót hajtottak végre a hatóságok országszerte, amelyek során több mint 600 főt tartóztattak le. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A letartóztatottak mintegy kétharmada panamai, maradék egyharmada külföldi állampolgárságú volt, a lefoglalt drogok fajtájáról azonban nem közölt adatot a minisztérium.

Panama a hídfő szerepét tölti be az Észak-Amerika és Európa felé irányuló kábítószer-csempészhálózatok útvonalain, a csoportok fő árucikkei pedig a Dél-Amerikában előállított kokain és marihuána.

A Napi.hu beszámolójából az is kiderül, miszerint 2020-hoz képest 2022-re másfélszeresére növekedett a Panamában elkobzott illegális drogszállítmányok mennyisége, vagyis a hatóságoknak bőven van munkája erre vonatkozóan.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.