Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

Már nincs Bajnokok Ligája-indulást érő helyen a Juventus az újabb pontlevonás után

epa10646580 Juventus's head coach Massimiliano Allegri (L) ereacts during the Italian Serie A soccer match between Empoli FC and Juventus FC in Empoli, Italy, 22 May 2023. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egészen a hetedik helyig zuhant vissza a Juventus a 10 pontos levonást követően, ami fájdalmasan érinti a klubot.

A Juventus hétfőn újabb 10 pontos levonást kapott egy olasz bírósági ítélet szerint. Ez pedig súlyosan érinti a legendás olasz klubot, mivel máris csak a 7. helyen állnak, ami nem ér Bajnokok Ligája-indulást.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Az Olasz Labdarúgó Szövetség jelentette be, hogy a klub átigazolási ügyleteiben elkövetett hamis elszámolás miatt újabb büntetés vár a rekordbajnokra. Ezzel jelenleg 5 ponttal vannak az AC Milan mögött, akik így a negyedik helyre léptek előre, közvetlen az Atalanta és a Roma előtt.

A Juve az Empoli otthonában lépett pályára hétfő este, és a 48. percben már 3-0-s hátrányban voltak. Ezután már csak két forduló marad hátra, köztük az AC Milannal, ami sok mindenről döntet. Max Allegri csapatát januárban 15 pontlevonással sújtották, addig a korábbi vezetőség több tagját is eltiltották a futballban, köztük a korábbi elnökkel, Andrea Agnellivel.

A hétfői tárgyalás alatt a szövetségi ügyész 11 pontos levonást kért a Juventusra, addig januárban még 9-et akart. Agnelli és még három társa fellebbezését az elmúlt hónapban utasították el, miközben novemberben tömeges lemondásoknak lehettünk szemtanúi az olasz klub igazgatótanácsában – írja az ESPN.

A Juventus jogi gondjai egyre szélesebbek, mert a szövetség vádat emelt a klub és hét korábbi csapatigazgató ellen. A vád csalás, amit a koronavírus-járvány idején követhettek el a játékosok fizetéscsökkentésével.