Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Bejelentették a Juventus edzőjét, a legendás Nesta új klubja is megvan

Miközben megtudhattuk, ki lett a Juventus új edzője, az olaszok világbajnok legendája megtalálta az aktuális klubját, ahol edzősködni fog.

...svg content...Fotó: EPA/Alessandro Di Marco
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje nem volt kérdés, hogy ki lesz a Juventus új edzője, és most, hogy minden kérdés lezárult, bejlentették Motta érkezését, aki egykor egy félelmetes védő volt, és nem mellesleg az olasz válogatott tagja 2011 és 2016 között.

A személye azért is érdekes, mert már 2003-ban válogatott lehetett, csak épp Brazíliában. Mindössze egy meccs erejéig húzta magára a brazilok mezét, és több mint 10 évet kellett várni arra, hogy újra a nemzeti tizenegy tagja legyen, de már az olaszokkal. A még mindig csak 41 éves egykori sztárjátékos a PSG-ben fejezte be a pályafutását 2018-ban. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Előtte az Inter Milan, a Genoa, az Atletico Madrid, és a Barcelona védője volt. Mindenhol letette a névjegyét, de a legtöbbet a PSG-nél játszott, összesen 166 mérkőzés erejéig erősítette a franciákat. 2018 óta edzősködik, és egy ideje Olaszországban dolgozik, de ekkora lehetőséget még nem kapott, mint most a Juventusnál.

A Bologától köszönt el, hogy pályafutása legnagyobb lehetőségével éljen, amit igen nagy megtiszteltetésnek tart. Ezzel egy időben minden idők egyik legjobb védője, Nesta is megtalálta az új klubját, amiről Fabrizio Romano szintén beszámolt. A 48 éves világsztár, aki világbajnokságot is nyert az olaszokkal, hatalmas legendaként vonult vissza 2014-ben.

Hűséges volt Olaszországhoz, pályája csúcsán kizárólag a Seria A-ban játszott. Az AC Milan előtt a Lazio legendája lett, majd Kanadában és Indiában vezetett le, most pedig a Monza edzőjeként folytatja. Előtte a Reggiana, a Frosinone, a Perugia és a Miami FC edzője volt.