Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Jürgen Klopp odaszólt egy szépet a Chelsea tulajdonosainak

Jürgen Klopp, a Liverpool korábbi menedzsere több rivális klubot is célba vett a „Danke, Jürgen” elnevezésű búcsúrendezvényén, amelyet kedden tartott a liverpooli M&S Bank Arénában.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Klopp, aki nemrég a Wolves elleni 2-0-s győzelemmel zárta le kilencéves megbízatását, a rendezvény egy pontján kifejtette a Chelsea tulajdonosairól és a Manchester United játékosokhoz való hozzáállásáról is.

Klopp a Liverpoolnál töltött ideje alatt hét nagy trófeát szerzett, köztük a Bajnokok Ligáját 2019-ben és a Premier League bajnoki címét 2020-ban. A Liverpool azonban kétszer is csak hajszál híján maradt le a bajnoki címről a Manchester Cityvel szemben, amely jelenleg 115 váddal néz szembe a Premier League pénzügyi szabályainak megsértése miatt. A liga vezérigazgatója, Richard Masters április 26-án jelentette be, hogy a vádakkal kapcsolatos meghallgatásra „a közeljövőben” sor kerül. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Az eseményen John Bishop humorista megjegyezte: „Úgy távozol ettől a klubtól, hogy egyszer megnyerted a Premier League-et. Lehet, hogy születik egy bírósági döntés, ami azt jelenti, hogy valójában háromszor nyerted meg a Premier League-et.” Klopp erre humorosan így válaszolt: „Ha szervezel egy buszos felvonulást, én benne vagyok! Tart, ameddig tart.

A Liverpool átigazolási politikája

Klopp beszédében kitért a Liverpool átigazolási politikájára is, melynek kapcsán elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg, hogy nem szerződtetett olyan nagynevű játékosokat, mint Kylian Mbappé, Jude Bellingham és Erling Haaland.

„El tudod képzelni a Liverpoolt, mint egy korlátlan pénzzel rendelkező csapatot? Képzeljük el, hogy Kylian Mbappé idejön, Bellingham idejön, Haaland… ez nem mi vagyunk, egyszerűen nem illik hozzánk. Nyertünk, amit nyertünk, és mindezt liverpooli módon tettük”. – olvasható az ESPN hasábjain.

A korábbi menedzser háláját fejezte ki a Liverpool tulajdonosai felé is, szembeállítva őket más klubok tulajdonosaival. „Igazán boldognak kellene lennünk, hogy ilyen tulajdonosaink vannak, és nem olyan fickók, akik londoni klubokat és egyéb dolgokat vásároltak” – jelentette ki Klopp, majd hozzátette, „egy évet sem éltem volna túl a Liverpoolnál velük”.

Klopp azt sem nézte jó szemmel, ahogy a Manchester United bánt Jadon Sanchóval, aki kölcsönbe visszatért a Borussia Dortmundhoz, miután összeveszett Erik ten Hag vezetőedzővel. Klopp ugyanis elmondta, ha egész világ elveszíti a bizalmat és a hitet a játékosban, akkor a menedzsernek kell lennie annak az egyetlen embernek, aki a játékos mögött áll.” „Nem tudom értelmezni, hogy egy „használhatatlan játékosnak” bélyegzik, és miután 80 millió fontot fizetnek érte, elküldik egy másik csapathoz kölcsönbe.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.