Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Jürgen Klopp a kék lap kapcsán is beszólt a szabályalkotóknak

A Liverpool menedzsere enyhén szólva sincs elragadtatva a kék lap bevezetésének ötletétől.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A kék kártya bevezetésére vonatkozó új tervezet erős kritikát váltott ki a Liverpool edzője, Jürgen Klopp részéről, aki szerint a javaslat bonyolultabbá és ellentmondásosabbá tenné a játékot.

A kék kártya, amelyet néhány alacsonyabb ligában kívánnak tesztelni egy ideiglenes szankció lenne olyan játékosok számára, akik olyan szabálytalanságokat követnek el, amelyek nem elég súlyosak ahhoz, hogy piros lapot kapjanak, de mégis büntetést érdemelnek. A kék lap felmutatása után a játékosnak 10 percre kellene elhagyniuk a pályát, amely időszak alatt a csapat emberhátrányban játszana. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Klopp, aki szenvedélyes és szókimondó stílusáról ismert, kijelentette, hogy ellenzi az ötletet, és megkérdőjelezi azoknak a kompetenciáját, akik a futballban a szabályokat alkotják. „Úgy gondolom, hogy egyszerűbbé kellene tenni a futballt, hiszen a játékvezetőknek is így lenne könnyebb. Ha egy újabb kártyát adunk hozzá, akkor még több vitát gerjesztünk, mert az emberek vitatkozni kezdenek majd arról, hogy piros vagy kék lapot ért-e a szabálytalanság. Ezek csak bonyolultabbá teszik a futballt”,  mondta.

Hozzátette, hogy nincs problémája az ötlet kipróbálásával, de reméli, hogy nem lesz belőle szabály. „Nem hiszem, hogy ez jó ötlet, és őszintén szólva azoknak, akik a szabályokkal foglalkoznak, soha nem voltak jó ötleteik a futballról”, mondta.

A kék kártyára vonatkozó javaslat része annak a szélesebb körű törekvésnek, amely a futball igazságosságának és vonzerejének javítására irányul. Ezen a téren már az elmúlt években is több változtatás érkezett, gondoljunk csak a VAR és a módosított les-szabály érkezésére.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.